Protagonistul unui sezon de senzație, în care a ratat pe ultima sută de metri realizarea Golden Slamului, Novak Djokovic are suficiente motive pentru a fi satisfăcut de rezultatele obținute în 2021.

Novak DjokovicFoto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Dacă ar fi câștigat US Openul, sârbul ar fi preluat prima poziție în cursa pentru cel mai mare număr de titluri majore deținute, unde se află la egalitate cu Rafael Nadal și Roger Federer (câte 20 fiecare).

De ce este Novak Djokovic cel mai puternic în 2021

O legendă din lumea tenisului a dezvăluit motivele pentru care Novak Djokovic a avut un parcurs aproape perfect în acest sezon.

Novak Djokovic a fost la o victorie distanță de cucerirea Marelui Slam, fiind învins de Daniil Medvedev în trei seturi în finala US Open (6-4, 6-4, 6-4).

Billie Jean King, câștigătoarea a 39 de titluri de Grand Slam (12 la simplu, 16 la dublu feminin și 11 la dublu mixt) a oferit publicului o perspectivă din interior asupra mentalității de câștigător a sârbului.

”Dacă vei asculta interviurile oferite de către Novak Djokovic în acest an, vei înțelege de ce este numărul 1 în lume - pentru că plătește prețul sacrificiilor sale.

Este cel mai bine pregătit din punct de vedere fizic, este cel mai atent și organizat jucător, are o rigurozitate puternică a antrenamentului și, mai mult de atât, este ajutat și de o încălzire excelentă înaintea meciului.

Dacă aș putea să dau un sfat unui tânăr pasionat de tenis, care e în căutarea unui model, Novak Djokovic ar fi prima alegere.

La 16 ani trebuie să crezi în tine, dar trebuie să plătești prețul alegerii unei astfel de cariere și să te sacrifici mult”, a declarat Billie Jean King, legenda tenisului feminin, transmite Tennis World.

Pe lângă cele 39 de titluri de Grand Slam, Billie Jean King a avut o contribuție legendară în cadrul discuției egalității de gen: a fost protagonista meciului Battle of the Sexes, pe care l-a jucat și câștigat împotriva lui Bobby Riggs.

Evenimentul mult mediatizat a avut un impact pozitiv asupra reprezentării femeilor în lumea sportivă (meciul a numărat 50 de milioane de spectatori din Statele Unite și 90 de milioane din restul lumii).

Novak Djokovic, locul 1 ATP, nu a participat la Indian Wells, declarându-și forfaitul la finalul lunii septembrie. Sârbul este deja calificat pentru Turneul Campionilor de la Torino, care se va desfășura în luna noiembrie.