Marți a avut loc tragerea la sorți a tabloului feminin de simplu de la Indian Wells, iar Simona Halep nu prea a avut noroc. Sportiva noastră ar putea da peste adversare puternice de la primele partide, iar un duel cu Emma Răducanu este așteptat în turul al treilea.

Simona HalepFoto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep, traseul virtual de la Indian Wells 2021

Simona Halep va începe ediția din 2021 de la Indian Wells cu un meci cu învingătoarea duelului dintre Marta Kostyuk și Shuai Zhang. Dacă va obține calificarea în turul al treilea, atunci pentru sportiva noastră sunt șanse mari să vină un meci de gală, așteptat de toată lumea: confruntarea cu Emma Răducanu.

Turul I - Liber

Turul II: Marta Kostyuk / Shuai Zhang

Turul III - Emma Răducanu

Optimi: Petra Kvitova / Victoria Azarenka

Sferturi - Elina Svitolina / Jessica Pegula / Elise Mertens

Semifinale: Iga Swiatek / Belinda Bencic / Anastasia Pavlychenkova / Elena Rybakina / Leylah Fernandez

Finală - Karolina Pliskova / Garbine Muguruza / Maria Sakkari / Bianca Andreescu / Barbora Krejcikova / Ons Jabeur / Angelique Kerber / Cori Gauff

Cu cine vor juca celelalte fete ale noastre

Sorana Cîrstea (40 WTA) va juca tot direct în turul doi, pentru ea urmând un duel cu învingătoarea duelului dintre Ann Li (SUA, 69 WTA) și Misaki Doi (Japonia, 109 WTA).

Irina Begu (61 WTA) o va întâlni în primul tur pe sportiva franceză Fiona Ferro (83 WTA).

Indian Wells 2021 și marile absențe

Lista absențelorde la Indian Wells 2021 este una importantă: Ashleigh Barty (lidera mondială), Aryna Sabalenka (2 WTA), Naomi Osaka (câștigătoare a patru Grand Slamuri), Sofia Kenin (campioana de la Australian Open 2020) și Serena Williams (una dintre cele mai importante jucătoare din istoria tenisului).

Principala favorită va fi Karolina Pliskova, următoarele pe listă fiind Iga Swiatek, Barbora Krejcikova și Elina Svitolina.

Turneul se desfășura de obicei în luna martie, dar anul trecut a fost anulat din cauza pandemiei de Covid-19, iar în acest an s-a amânat până în octombrie.

BNP Paribas Open, turneu de categorie "WTA 1000", va avea loc pe "hard" între 6-17 octombrie la Indian Wells (California), fiind dotat cu premii în valoare de 8.761.725 de dolari.