Emma Răducanu este sportivul momentului, britanica de doar 18 ani impresionând după titlul de Grand Slam cucerit la US Open. Niculina, bunica româncă a Emmei, a discutat cu jurnaliștii de la Daily Mail și a precizat ce a luat nepoata de la ea.

HotNews.roFoto: Hotnews

În vârstă de 88 de ani, Niculina locuiește în Sectorul 2 din București și a povestit pentru sursa citată ce a învățat nepoata de la ea.

Niculina Răducanu

Sursa foto: captură Daily Mail

Ar fi vrut să se lase de tenis după parcursul de la Wimbledon

"Am vrut să renunţe (n.r. după abandonul de la Wimbledon), i-am întrebat pe părinţii ei dacă n-ar trebui să renunţe la tenis. Dacă i s-ar fi întâmplat ceva? Sănătatea ei e mult mai importantă”, a declarat Niculina Răducanu, citată de News.ro.

Bunica nu a urmărit finala de la US Open

"Nu am putut să urmăresc partida, era prea mult pentru inima mea. Mi-am zis că meciul asta va fi foarte greu. Aşa că am decis să nu mă uit.

Am aflat abia a doua zi la ştiri şi am fost foarte fericită că a fost puternică şi sănătoasă.

Am vorbit cu fiul meu, m-am bucurat pentru el. Ar fi fost foarte dezamăgit dacă Emma ar fi pierdut după toată munca depusă pentru asta", a spus Niculina Răducanu.

Ce a învățat Emma de la bunica sa româncă

”Desigur, sunt foarte mândră de ea. Dar niciodată nu am spus nimănui că sunt bunica unei campioane. Când îşi pune ceva în cap reuşeşte. Este o luptătoare.

Sunt o femeie foarte modestă şi nu vreau ca lumea să creadă că mă laud. Am învăţat-o mereu pe Emma să fie drăguţă, politicoasă şi bună cu oamenii.

I-am spus să nu facă rău nimănui şi să vorbească frumos cu toţi. Acesta e lucrul pe care cred că-l are de la mine”, a menţionat Niculina Răducanu.

De știut:

  • Femeia de 88 de ani spune că nepoata ei o vizitează de două ori pe an.

Farmecul Emmei Răducanu trece dincolo de terenul de tenis

Conrad Wiacek, conducătorul departamentului de analiză sportivă de la GlobalData, consideră că farmecul Emmei Răducanu merge dincolo de ce arată pe terenul de tenis.

''Victoria sa o duce dincolo de tenis şi sport din punct de vedere al marketingului. Unul dintre cele mai impresionante lucruri a fost mesajul său în mandarină pentru urmăritorii chinezi, deoarece o problemă majoră pentru vedetele sportului occidental pentru a avea succes în China este bariera limbajului''.

Wiacek consideră că ''nu există limite'' pentru Răducanu, ''deoarece orice brand occidental care vrea să câştige piaţa chineză o va dori ca ambasador''.

Expertul se aşteaptă la creşteri ale contractelor britanicei cu Nike şi alţi sponsori, care să-i aducă circa 10 milioane de dolari în următorii doi ani.

''Originile sale chineze, din estul Europei, dar şi britanice o pune într-o stratosferă diferită faţă de alţi sportivi. Am văzut cum se discută că este o sportivă cu potenţial de un miliard de dolari, însă mai e cale lungă până acolo. Se bazează pe consistenţă, însă în următoarele 12 luni cred că 5 milioane de dolari este un număr realist. În cele din urmă, barometrul pentru succesul său comercial va depinde de cât de mult succes va avea pe terenul de tenis'', a concluzionat Wiacek.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO Emma Răducanu rescrie istoria tenisului: Campioană la US Open venind din calificări

Emma Răducanu: "Eram mai emoţionată când am aşteptat să fiu fotografiată decât când am intrat pe Arthur Ashe"

FOTO Emma Răducanu, apariție spectaculoasă la Met Gala - O recunoașteți pe Naomi Osaka?