Anastasia Pavlyuchenkova, finalista ultimei ediții de la Roland Garros, a fost foarte aproape de a rata US Open din cauza problemelor pe care le-a avut cu viza.

HotNews.roFoto: Hotnews

Locul 15 mondial, Pavlyuchenkova rămăsese blocată în Canada, unde evoluase la turneul de la Montreal (eliminată în al doilea tur).

Sportiva nu a putut călători la Cincinnati, unde a avut loc Western & Southern Open, pentru că nu i-a fost acordată viză de intrare în Statele Unite. Pavlyuchenkova risca să nu poată participa nici la ultimul Grand Slam al anului, US Open.

”S-a întâmplat un miracol. Am primit viza. Mulțumesc tuturor pentru mesaje. A fost o perioadă stresantă și mi se pare stupid că atleții trebuie să aibă de-a face cu astfel de probleme. Bătălia în afara terenului s-a terminat pentru mine și mă îndrept spre New York”, a postat Pavlyuchenkova pe Twitter.

În urma tragerii la sorți, sportiva din Rusia o va înfrunta pe americanca Alison Riske (35 WTA) în primul tur la US Open, conform Reuters.

US Open se desfășoară în perioada 30 august - 12 septembrie și este ultimul Grand Slam al sezonului 2021 din tenisul mondial. Principalii favoriți la câștigarea competiției sunt Ashleigh Barty și Novak Djokovic. Campioni la ediția trecută s-au încoronat Naomi Osaka și Dominic Thiem.