Simona Halep a obținut marți prima victorie de la revenirea pe teren: în primul tur de la Cincinnati, românca a învins-o în trei seturi (6-4, 3-6, 6-1) pe Magda Linette (44 WTA). Chiar dacă a avut probleme fizice în setul secund (a jucat cu un bandaj imens pe coapsă) și meciul a fost întrerupt timp de o oră din cauza ploii, Simona a reușit să rămână concentrată și s-a impus după două ore și șapte minute de joc.

HotNews.roFoto: Hotnews

De știut:

  • Simona Halep a servit 11 ași în meciul cu Magda Linette.

  • În turul al doilea, Simona se va duela cu învingătoarea partidei dintre Jessica Pegula (SUA, 30 WTA) și Camila Giorgi (71 WTA).
  • Pentru Halep a fost prima victorie după trei luni şi jumătate. La 12 mai, la turneul de la Roma, jucătoarea din Constanţa s-a accidentat la gambă în timpul partidei cu Angelique Kerber. Ea a revenit săptămână trecută la Montreal, dar a fost învinsă în meciul din turul doi, unde a fost acceptată direct, de americanca Danielle Collins.

Citește și: Ce a spus Simona Halep după calificarea în turul doi de la WTA Cincinnati

Ultimul punct al partidei dintre Halep și Linette:

Desfășurarea partidei dintre Simona Halep și Magda Linette:

Setul III

6-1 Forehand ratat de Linette. Simona lovește puternic, Magda nu poate amortiza (30-0). Halep forțează cu forehand-ul, Linette rămâne pe poziții și românca comite o eroare. Asul cu numărul 11 îi mai aduce Simonei două mingi de meci. Jucătoarea noastră ratează și a treia minge de meci. Cineva a strigat "aut" din tribune, punctul trebuia rejucat (lucru afirmat și de Linette, care a câștigat punctul), dar arbitrul nu schimbă decizia. Serviciu bun al Simonei, Linette returnează afară și Halep se impune.

5-1 Magda caută linia, dar mingea aterizează pe culoarul de dublu. După un retur moale al Simonei, Magda face pasul în teren și punctează cu reverul. Simona ratează lovitura în lung de linie. Forehand ratat de Magda (30-30). Simona returnează pe linia, Linette nu mai poate face nimic - minge de meci pentru Halep. Simona returnează în fileu. Simona se grăbește și mai ratează un retur. Simona nu renunță la game - rever câștigător în lung de linie. Magda lovește cu prea mult efect, încă o minge de meci pentru româncă. Linette trimite un serviciu secund cu mult kick, Simona returnează în banda fileului. Linette punctează în cele din urmă și în setul decisiv.

5-0 Linette este mai agresivă, atacă la retur și închide punctul de lângă fileu. Simona servește asul cu numărul 9. Halep trimite în fileu (15-30). Simona revine în game și conduce cu 40-30. Linette trimite în colțul opus, Simona aleargă, dar ajunge prea târziu. Seria scurtelor se termină cu un punct câștigat de Linette. Magda mai ratează o minge de break în acest set. Forehand superb al Simonei, Linette nu mai poate trimite mingea înapoi. Simona închide game-ul cu al zecelea as.

4-0 Retur excelent în lung de linie al Simonei. Linette trimite o minge afară, Halep are două mingi de break. Game câștigat la 0 de Simona, care se apropie de victorie.

3-0 Linette mai ratează o lovitură, țipă și dă cu racheta de pământ. Simona lovește puternic și o incomodează pe adversară (30-15). Simona lovește cu rama, mingea cade puțin în spatele liniei. Halep găsește un as într-un moment dificil. Linette rămâne în game (40-40). Simona salvează o minge de break. Simona servește slab, Linette răspunde cu un retur câștigător. Dar Halep nu renunță la game și revine cu o lovitură mai precisă. Simona ajunge târziu la o minge, Magda închide punctul de lângă fileu. Retur prea lung, Linette ratează și a treia minge de break. Un serviciu puternic spre exterior. Încă unul, Simona se distanțează.

2-0 Simona se apără incredibil, acoperă toată linia de fund și Linette ratează încă un voleu de lângă fileu. Simona are două mingi de break, poloneza comite tot mai multe erori. Încă o minge trimisă de poloneză se oprește în fileu, break pentru Halep.

1-0 Linette se mișcă foarte bine în aceste momente. Magda returnează în colțul terenului, Simona ajunge târziu la minge (0-30). Poloneza atacă serviciul secund, dar trimite în fileu. O ratare care în alte circumstanțe ar fi inexplicabilă din partea Simonei - este evident că durerile nu au trecut. Linette comite o eroare, rămâne o minge de break. Simona o salvează cu un as. Simona pierde un schimb lung după o lovitură prea lung și se încurajează singură. O ratare și din partea Magdei, game-ul continuă. Încă un as. Retur foarte lung al polonezei, Simona nu mai poate face nimic (40-40). Serviciu câștigător la mediană. Simona închide game-ul cu un rever în lung de linie.

Setul II

3-6 Linette schimbă bine direcția, Simona nu mai ajunge la timp. Lovituri bune în lung de linie pentru Simona, un break în acest game ar fi excelent. Serviciu bun urmat de o lovitură foarte fină din partea polonezei. Linette se află la un singur punct distanță de câștigarea setului. Simona nu poate returna un serviciu bun la mediană - Magda împinge confruntarea în set decisiv.

3-5 Retur prea lung al polonezei. Linette rămâne pe loc, Simona câștigă punctul cu o lovitură sigură. Un serviciu foarte bun (40-0). Simona nu forțează, încearcă să evite o accidentare. Magda ratează returul.

2-5 După o pauză destul de lungă, meciul reîncepe cu Linette la serviciu. Atacuri puternice de ambele părți (15-15). Simona ratează atacul în diagonală, mingea iese afară. Simona returnează bine și punctează cu un forehand în colțul terenului (30-30). Linette trimite un as într-un moment dificil. Magda lovește bine și se apropie de câștigarea setului.

Update: Organizatorii turneului de la Cincinnati au anunțat că meciurile nu se vor relua mai devreme de ora 13:30 (20:30, ora României).

A început ploaia la Cincinnati, meciul este întrerupt.

2-4 Simona revine pe teren și servește. Halep își deplasează adversara pe linia de fund și aceasta comite o eroare (30-0). Simona face pasul în teren și închide punctul cu forehand-ul. Un game bun pentru Simona, rămâne de văzut dacă durerile vor reveni.

Simona primește în continuare îngrijiri medicale la marginea terenului. Aceasta va continua partida cu un bandaj imens.

Simona acuză dureri la nivelul coapsei, românca a cerut intervenția fizioterapeutului.

1-4 Nemulțumită după încă o greșeală, Simona se ceartă singură. Simona se ține de coapsă, nu se mai deplasează spre un serviciu al polonezei.

1-3 Simona este deconectată complet, ratează serviciu după serviciu. O lovitură mai bună din partea româncei - a găsit linia cu forehand-ul. După încă o eroare, Simona salvează o minge de break cu un forehand excelent. Simona își face serviciul.

0-3 Magda se simte din ce în ce mai bine pe teren, este tot mai sigură pe ea, Simona pare să fie ieșită din ritm. Game facil pentru poloneză.

0-2 Magda returnează foarte lung, Simona se lasă pe spate, dar nu mai poate pune mingea în teren. Chiar dacă a controlat punctul, Linette a ratat dintr-o poziție favorabilă. Rever prea lung al Simonei, șansă de break pentru Magda. Lovitură superbă din partea Simonei, mingea a aterizat pe linie. Simona construiește lovitură cu lovitură și se apropie de câștigarea game-ului. Linette atacă precis, Simona rămâne pe centrul terenului și poloneza lovește decisiv. Linette mai obține o minge de break cu forehand-ul. Magda o fructifică dintr-o poziție dificilă.

0-1 Linette servește cu mult efect, spre exterior, Simona ajunge incredibil și poloneza ratează complet lovitura. Banda fileului o ajută pe Simona, românca profită și obține o minge de break. Linette scapă de ea cu un serviciu bun. Magda rezistă într-un game dificil și trece în față.

Setul I

6-4 Linette forțează un retur lung, dar lovește prea puternic. Simona se întinde după o minge, dar are un răspuns bun și poloneza mai comite o eroare. Încă un as la mediană pentru Simona. Magda mai ratează o lovitură, game alb și set pentru Simona.

5-4 Simona controlează din nou schimburile și are mai mult timp să pregătească loviturile. Linette servește însă bine și setul continuă.

5-3 Linette atacă fiecare serviciu al Simonei, dar nu este foarte precisă. Magda cere un challenge, dar returul ei a fost foarte lung. Simona închide game-ul cu un as.

4-3 Halep are puțin noroc, mingea se oprește în banda fileului și cade în terenul adversarei. Linette comite câteva erori, Simona are două mingi de break. Poloneza o salvează pe prima. Simona rezistă în fața unui smash și Magda mai ratează un voleu - break pentru româncă.

3-3 Simona rămâne pe linia de fund după un atac al Magdei și poloneză pune o scurtă foarte bună. Simona răspunde cu un as. Dar urmează o dublă greșeală. Simona comite o eroare, minge de break pentru Linette. Magda găsește colțul terenului cu un rever în diagonală.

3-2 Mult mai agresivă, Linette vine la fileu, dar ratează inexplicabil un voleu. Simona este nemulțumitp după un serviciu al adversarei, dar reluarea oficială demonstrează că acesta a fost bun. Magda rezistă într-un game dificil și rămâne aproape pe tabelă.

3-1 Început de game foarte bun pentru Linette, jucătoarea din Polonia a ajuns rapid la 40-0. Simona profită de un retur ratat de adversară și mai salvează o minge de break cu un forehand bine poziționat. Magda returnează în fileu: 40-40. Primul as pentru Simona. Linette riscă, trimite în colțul terenului și egalează la 40. Simona revine spectaculos și își face game-ul de serviciu.

2-1 Linette închide un punct foarte disputat cu o lovitură în cross care aterizează în colțul terenului (30-15). Retur fulgerător de forehand al Simonei (40-30). Magda forțează cu serviciile spre reverul Simonei și punctează pe tabelă.

2-0 Un game dificil la serviciu pentru Simona: Magda returnează lung, pune presiune, dar Halep se descurcă și își confirmă avantajul.

1-0 Meciul începe cu Linette la serviciu. Simona atacă de la primul punct, Magda se apără, dar nu rezistă prea mult timp. Simona dictează ritmul, așteaptă eroarea adversarei și aceasta vine. Un backhand în lung de linie superb din partea româncei (0-40). Un serviciu mai bun al polonezei. Magda mai salvează o minge de break cu o lovitură bună în diagonală. Simona ajunge la o scurtă, își surprinde adversara și câștigă game-ul.