Gabriela Ruse continuă parcursul de vis din ultimele săptămâni. Românca s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului de categorie "WTA 250" de la Palermo.

HotNews.roFoto: Hotnews

În semifinale, Ruse a învins-o pe franţuzoaica Oceane Dodin (120 WTA şi cap de serie numărul 6), scor (4)6-7, 7-6(0), 6-1. Meciul a durat aproape trei ore.

Ce a spus Gabriela Ruse

"Am crezut că mă voi retrage, m-am simțit foarte obosită. Am fost amețită, nu-mi simțeam picioarele, nu-mi mai simțeam partea stângă. Am stat 3 minute în pauză, m-am gândit la situație, la ce se întâmplă. Sunt șocată, nu credeam că voi câștiga. Dar sunt foarte fericită acum, sunt din nou într-o finală, înseamnă foarte mult pentru mine. E ireal să fiu în finală la Palermo. Sunt în formă foarte bună, dar sunt foarte obosită, e greu să joci la același nivel în fiecare zi" - Gabriela Ruse.

Pentru titlu, Gabriela se va duela cu Danielle Collins(SUA, 44 WTA şi principală favorită), care a trecut de Shuai Zhang (China, 57 WTA şi cap de serie 4), scor 6-4, 6-3.

Gabriela Ruse și-a asigurat deja un premiu în valoare de 13.224 de euro și 180 de puncte (se află pe locul 105 în clasamentul WTA în timp real). Dacă va câștiga turneul, sportiva noastră va obține 23.548 de euro și 280 de puncte (va urca până pe locul 89).

Cu două săptămâni în urmă, Gabriela Ruse a câștigat primul titlu WTA al carierei: a învins-o în finala de la Hamburg pe experimentata Andrea Petkovic.