Frederik Nielsen, tenismen de origine daneză, nu va putea participa la Wimbledon din cauză că este contact direct cu o persoană infectată cu noul coronavirus. Sportivul a câștigat proba de dublă a turneului londonez în 2012.

HotNews.roFoto: Hotnews

Biroul de arbitraj a informat că Frederik Nielsen a fost retras de pe tabloul de dublu masculin, fiind considerat drept un caz contact", au anunţat organizatorii, într-un comunicat.

Danezul în vârstă de 37 de ani urma să joace la dublu cu croatul Franko Skugor. În conformitate cu protocolul de sănătate pus în aplicare de guvernul englez, el trebuie acum să se izoleze timp de zece zile.

Nielsen, locul 82 ATP la dublu, are numai trei trofee de dublu câştigate în carieră, dar unul dintre acestea este cel de la Wimbledon, cucerit în 2012, în echipă cu britanicul Jonathan Marray. Danezul a mai jucat trei finale pe lângă cele trei câștigate.

Nielsen a ocupat locul 17 mondial la dublu, în 2013, cea mai bună clasare din carieră.

Turneul de la Wimbledon, singurul de Grand Slam anulat în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, se va derula anul acesta în perioada sa tradiţională (28 iunie - 11 iulie).