Cel mai celebru unchi din tenis, care este și un mare antrenor, crede că nepotul său va reacționa după dezamăgirea de la Roland Garros câștigând unul din cele două turnee de Grand Slam care se vor mai disputa în acest an, scrie TennisHead.

Rafa si Toni NadalFoto: espn.com

Toni Nadal, care-l antrenează acum pe Felix Auger-Aliassime (n.red. și tocmai a avut marea satisfacție că tânărul canadian l-a zdrobit în set decisiv pe Roger Federer la Halle) crede că Rafael Nadal va câștiga fie la Wimbledon, fie la US Open, pentru a păstra o diferență în titluri de Grand Slam față de Novak Djokovic, care a ajuns „periculos de aproape”.

„Singurul lucru care l-ar fi putut consola pe Nadal după înfrângerea în fața lui Djokovic ar fi fost ca acesta să fie învins de Stefanos Tsitsipas”, a scris Toni.

„Singurul jucător pe care l-am văzut capabil să-l bată pe sârb pe zgură în afară de nepotul meu a fost grecul.

În setul al treilea, lui Stefanos i-au lipsit agresivitatea și acea extra-concentrare pe care o au jucătorii experimentați în momentele importante. Djokovic a mărit ritmul și a menținut până la sfârșit aceeași intensitate. Din dominat a devenit dominator și pe măsură ce jocul a progresat am simțit cu toții că tabela de scor va evolua în favoarea sârbului”.

Toni Nadal a discutat și despre faptul că victoria lui Djokovic l-a adus periculos de aproape de recordul lui Federer și Rafa în titluri de Grand Slam, iar numărul 1 mondial este acum ferm intrat în competiția pentru cel mai mare jucător din toate timpurile.

„Am văzut un final bun în care Novak a ajuns periculos de aproape de Federer și Rafa în lupta de a-și încheia cariera drept cel mai mare cuceritor de titluri de Grand Slam.

Următoarele două turnee, Wimbledon și US Open, vor fi decisive. Nu vreau să mă aventurez în concluzii, dar îmi mențin încrederea că nepotul meu va câștiga unul din cele două”.