Campion de zece ori la Halle (Noventi Open), Roger Federer a părăsit competiția germană în faza optimilor, marele campion elvețian fiind învins de Felix Auger-Aliassime (21 ATP), scor 6-4, 3-6, 2-6.

Roger FedererFoto: FRISO GENTSCH / AFP / Profimedia

Federer a început mai bine meciul cu tânărul său adversar, iar break-ul reușit de elvețian s-a dovedit a fi hotărâtor. În plus, Roger a știut cumva să iasă din situațiile mai puțin plăcute și să salveze mingile de break (6-4).

Lucrurile s-au schimbat însă în următoarele două manșe: Federer nu a mai găsit nivelul optim de la lansare, a oferit multe oportunități adversarului, iar Felix nu a spus nu cadourilor venite din partea celebrului său oponent.

Fără să beneficieze de aportul serviciului (o armă atât de importantă pe iarbă), Roger Federer a fost "victimă" în fața loviturilor puternice ale canadianului (Felix a încheiat decisivul cu două break-uri).

În plus, Mister Perfect a comis și 25 de erori neforțate, mult pentru standardele unui mare campion precum elvețianul (cele mai multe - 14 - au venit de pe forehand).

Canadianul s-a impus pe arena centrală după un meci care a durat o oră și 44 de minute.

De știut:

Noventi Open se dispută în perioada 14-20 iunie, pe iarbă. Este turneu pregătitor pentru Wimbledon, al treilea Grand Slam al sezonului. Face parte din categoria "ATP 500" și are premii totale în valoare de €1.318.605.

Prima ediție a turneului a avut loc în 1993 și a fost câștigată de Henri Laconte. Recordmanul absolut este Roger Federer (10 titluri, ultimul cucerit în 2019).