Ziua a 11-a de la Roland Garros a fost una plină de evenimente: Irina Begu (singura noastră reprezentată rămasă la Paris) s-a calificat în semifinalele probei de dublu, Iga Swiatek (campioana en-titre) a fost eliminată în sferturi, iar Rafael Nadal a pierdut primul său set după o serie de 36 câștigate la rând. Tot miercuri, Novak Djokovic a stabilit o semifinală de vis cu rivalul său iberic după ce a trecut în patru seturi de Matteo Berrettini.

Novak DjokovicFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cele mai importante evenimente ale zilei de miercuri, 9 iunie, de la Roland Garros:

Djokovic se impune în cele din urmă: 6-3, 6-2, (5)6-7, 7-5, după aproape trei ore și jumătate de joc.

Berrettini salvează două mingi de meci, Djokovic se enervează foarte tare, dă cu piciorul într-o reclamă aflată la marginea terenului și strigă spre tribune.

Djokovic și Berrettini au revenit pe teren și se încălzesc. Meciul va continua de la scorul de 6-3, 6-2, (5)6-7, 3-2 în favoarea sârbului.

Situație inedită pe Philippe Chatrier: meciul dintre Novak Djokovic și Matteo Berrettini a fost întrerupt pentru că spectatorii au refuzat să părăsească arena. În Franţa, din 9 iunie, este interzisă circulaţia persoanelor după ora locală 23:00.

Matteo Berrettini se impune la capătul unui set foarte echilibrat: 7-5 în tiebreak.

Încă un set câștigat fără mari probleme de Nole: 6-2 după ce a mai reușit două break-uri.

Grație unui break realizat în al patrulea game, Novak Djokovic s-a impus cu 6-3 în primul set.

A început meciul dintre Novak Djokovic și Matteo Berrettini.

Rafael Nadal a mai făcut un pas spre titlul cu numărul 14: s-a calificat în semifinalele de la Roland Garros după ce a trecut în patru seturi de Diego Schwartzman: 6-3, 4-6, 6-4, 6-0.

Început perfect în setul patru pentru Nadal: conduce cu 4-0 (două break-uri). Diego a câștigat doar două puncte din cele 18 jucate.

Rafa își face game-ul de serviciu fără emoții (la 0), se impune cu 6-4, și conduce cu 2-1 la seturi.

Nadal face break în al nouălea game și va servi pentru câștigarea setului cu numărul trei.

Schwartzman pune multă presiune, iar Nadal nu traversează neapărat cel mai bun moment.

Rafa avea 36 de seturi consecutive câștigate la Roland Garros, iar Diego a pus capăt seriei.

Nadal pierde primul set de la această ediție de Roland Garros: a fost 6-4 pentru Schwartzman, după un game de serviciu rău făcut de iberic.

Se merge cu serviciul, iar argentinianul pune acum presiune pe Rafa: este 5-4 pentru Diego. Rafa simte pericolul, lovește mai variat, iar tactica dă roade: recuperează break-ul și egalează la 3.

Diego Schwartzman iși arată colții: face un pas în față, dictează ritmul, îi neutralizează armele lui Nadal și se desprinde la 3-0.

Rafa a câștigat primul set contra luptătorului Diego: 6-3. Prima manșă a durat 44 de minute.

A început meciul dintre Rafael Nadal și Diego Schwartzman.

Campioana en-titre a părăsit competiția în sferturi: Iga Swiatek a fost învinsă de Maria Sakkari, scor 6-4, 6-4, după un meci de o oră și 35 de minute.

Sakkari servește foarte precis, emană multă încredere și se distanțează la 4-2.

Poloneza este nerecunoscut până la acest moment: multe erori neforțate. Iga nu pare într-o zi prea bună, iar acest lucru se vede și pe tabelă: a pierdut primul set cu 6-4. În plus, Swiatek și-a cedat deja și serviciul și este condusă cu 2-0.

După două ore și 10 minute, Irina și Nadia au obținut victoria, scor 6-3, 4-6, 6-2. Begu și Podoroska sunt în semifinale la Roland Garros.

Totul s-a încheiat însă: Barbora Krejcikova fructifică a șasea minge de meci (!) și obține calificarea în semifinalele de la Roland Garros. A fost 7-6(6), 6-3 pentru jucătoarea din Cehia. Meciul a durat o oră și 50 de minute.

Sportiva din Cehia a mai ratat două mingi de meci, de această dată de la retur (sunt în total 5 deja).

Barbora Krejcikova a ratat cu nonșalanță trei mingi de meci la 5-1 (40-0), iar Gauff a bifat incredibil break-ul într-un moment în care totul părea încheiat pentru ea.

Din păcate, Martic și Rogers au câștigat setul al doilea (6-4) și au egalat situația în meciul contra dublului Irina Begu/Nadia Podoroska.

Krejcikova se distanțează la 4-0, iar Gauff își varsă nervii pe rachetă (o face praf).

Coco simte ceva presiune după ce a pierdut dramatic primul set, iar acum și-a cedat deja serviciul (2-0 pentru Barbora).

C-așa-i în tenis: după ce Gauff a ratat cinci mingi de set, Krejcikova a fructificat-o pe prima: 7-6(6).

Gauff a avut 5-3 și a ratat și o minge de set pe propriul serviciu. Americanca a mai ratat două mingi de set (de această dată contra serviciului), iar manșa se va decide în tiebreak.

Begu și Podoroska au câștigat primul set al partidei cu dublul Petra Martic/Shelby Rogers, scor 6-3, după 42 de minute.

Gauff a bifat primul break al partidei (3-0). După un început mai slab, Barbora a revenit și a restabilit egalitatea (3-3).

În primul meci al zilei din sferturile tabloului feminin de simplu se duelează Coco Gauff (25 WTA) și Barbora Krejcikova (33 WTA).

Perechea Irina Begu/Nadia Podoroska se duelează pentru un loc în semifinale cu dublul Petra Martic/Shelby Rogers. Este primul meci de pe Simonne Mathieu.

Ziua a 11-a de la Roland Garros ne aduce meciuri unul și unul. Irina Begu forțează calificarea în semifinalele de dublu, ea fiind singura noastră reprezentantă rămasă la Paris. Vor intra în scenă și marii favoriți: Iga Swiatek, Rafael Nadal și Novak Djokovic. Rămâi pe HotNews.ro pentru a fi la curent cu tot ceea ce se întâmplă miercuri în complexul de la Porte d'Auteuil.