Cu 24 de zile în urmă, Simona Halep a suferit la Roma o accidentare care a obligat-o să renunțe la Roland Garros. Sâmbătă, Simona le-a dat o veste bună fanilor: a postat un mesaj optimist și un videoclip de pe terenul de tenis.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce a spus Simona Halep

  • "Prima mea lovitură după trei săptămâni şi jumătate. Mă simt ca şi cum aş fi lipsit mult mai mult, pentru că mi-a fost dor să joc. Însă această perioadă a fost cea mai bună pentru că, deşi am o viaţă minunată, am înţeles ce simt pentru tenis şi cum mă simt când nu pot juca.
  • Iubesc acest sport, acum înţeleg de ce de atât de mulţi ani trăiesc pentru tenis şi mă simt atât de bine ca sportivă profesionistă la cel mai înalt nivel. Bineînţeles, nu este uşor să fiu aici, emoţional este epuizant, iar acum îmi dau seama cât de puternică am fost.
  • Când te accidentezi înaintea turneului tău preferat, la care ai jucat cel mai bun tenis al tău şi ai concurat timp de zece ani, te simţi tristă şi te întrebi: ‘de ce mi se întâmplă mie?’ După câteva săptămâni am înţeles că acest lucru s-a întâmplat PENTRU mine! Astfel că acum vreau doar să înfrunt orice provocare mi se prezintă.
  • Nu ştiu dacă sunt refăcută complet fizic, dar ceea ce ştiu este sunt gata pentru ce urmează. Vă mulţumesc mult pentru că mi-aţi arătat susţinerea la fiecare pas" - Simona Halep, pe rețelele de socializare.

Simona Halep a abandonat în turul al doilea al turneului de la Roma (de categorie WTA 1000), deși o conducea pe Angelique Kerber cu 6-1, 3-3. În momentul în care jucătoarea din Germania servea, Simona a simțit dureri la gamba piciorului stâng, a cerut îngrijiri medicale, și a părăsit "Grand Stand Arena" cu lacrimi în ochi și şchiopătând.

Miza sezonului: Jocurile Olimpice de la Tokyo

Simona Halep a anunțat încă de la finalul anului 2019 că principalul său obiectiv este câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice. Dacă nu va putea fi pe teren la Wimbledon (28 iunie - 11 iulie), Simona va avea mai mult timp de recuperare pentru Tokyo (24 - 31 iulie).