După abandonul de la Roma cauzat de o accidentare la gambă, Simona Halep a început recuperarea. Cu toate acestea, ea susține că încă nu se poate antrena și că va mai sta o perioadă fără tenis.

Simona HalepFoto: Profimedia Images

Într-un interviu acordat Eurosport, Simona Halep a vorbit despre situația ei de sănătate și frustrările legate de absența cauzată de accidentarea la gambă.

Principalele declarații ale Simonei Halep

  • Sufăr puţin, toată lumea este la turnee, iar eu sunt acasă. Nu pot nici să mă antrenez pentru că accidentarea încă este la început. Va trebui să mai stau o perioadă fără tenis, fără alergare pentru că muşchiul încă nu s-a sudat, ca să spun aşa, şi este greu, pentru că nu sunt obişnuită să stau în mijlocul sezonului acasă şi să nu pot să fac nimic.
  • Am acceptat acest lucru, am acceptat această accidentare şi sunt destul de pozitivă pentru că ştiu că dacă eşti pozitiv şi ai încredere, te poţi vindeca mai repede şi am început deja procesul vindecării. Eu tot timpul privesc partea bună a lucrurilor şi partea plină a paharului.
  • Am timp să mă odihnesc, am timp să lucrez pe ceea ce mai trebuie să lucrez, puţină forţă în partea de sus a corpului, mental și emoțional trebuie să mă odihnesc şi privesc cu încredere spre obiectivele care au mai rămas anul acesta", a declarat Halep.

Simona Halep a abandonat în turul al doilea al turneului de la Roma (de categorie WTA 1000), deși o conducea pe Angelique Kerber cu 6-1, 3-3. În momentul în care jucătoarea din Germania servea, Simona a simțit dureri la gamba piciorului stâng, a cerut îngrijiri medicale, și a părăsit "Grand Stand Arena" cu lacrimi în ochi și şchiopătând.

Ca urmare a accidentării, Simona Halep ratează turneul de la Roland Garros, desfășurat între 30 mai și 13 iunie.

Simona Halep a anunțat încă de la finalul anului 2019 că principalul său obiectiv este câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice. Accidentată, Simona va avea mai mult timp de recuperare pentru Tokyo (24 - 31 iulie).