Așa cum era de așteptat, Simona Halep nu va putea participa la Roland Garros din cauza accidentării de la gambă din turneul de la Roma. Lista favoritelor a fost revizuită, iar toate drumurile duc către o favorită clară: Iga Swiatek.

Simona HalepFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

De știut:

  • Ultima sportivă care a reușit să-și apere titlul de la Roland Garros a fost Justine Henin, la ediția din 2006. De la acel moment, nimeni nu a mai bifat o asemenea performanță.

Știrea că Simona Halep s-a retras de la Roland Garros nu a avut darul de a mai surprinde pe cineva, lucrurile fiind destul de clare în acest sens. Halep a fost scoasă de pe lista favoritelor (se afla în top 3 înainte de debutul turneului de la Roma).

Iga Swiatek, pregătită să-și apere titlul de la Paris

A surprins în momentul în care a cucerit titlul în 2020, iar pe drumul spre câștigarea trofeului a trecut și de Simona Halep (campioana din 2018 și una dintre cele mai bune jucătoare de zgură din circuit în ultimele sezoane).

Poloneza se bazează pe un joc variat, presărat cu multe execuții surprinzătoare. Iga este puternică de pe linia de fund, rezistentă în raliuri intense, dar și capabilă să închidă rapid unele puncte.

Are o armă importantă în serviciu, iar ruperile de ritm au destabilizat multe adversare (stăpânește scurtele, poate veni cu slice-uri incomode).

În plus, Swiatek poate imprima suficient topspin loviturilor sale, o armă importantă pe o suprafață precum zgura de la Paris.

Specialiștii din tenis și casele de pariuri o văd principală favorită, jocul său adaptându-se cel mai bine (cel puțin pentru moment) pentru "terre battue".

Are un moral ridicat după victoria incredibilă de la Roma (6-0, 6-0 în finala contra Karolinei Pliskova).

Cum arată lista favoritelor de la Roland Garros 2021

Iga Swiatek ~ 3.8 cotă

Ashleigh Barty ~ 4.5

Aryna Sabalenka ~ 6

Garbine Muguruza ~ 12

Naomi Osaka, Serena Williams ~ 14

Elina Svitolina ~ 17

Petra Kvitova, Karolina Pliskova ~ 25

Bianca Andreescu ~ 30 etc

Tabloul feminin de la Roland Garros va avea loc în perioada 30 mai - 12 iunie (dată la care va avea loc marea finală).

Ultimele campioane de la Paris

2020 Iga Swiatek

2019 Ashleigh Barty

2018 Simona Halep

2017 Jelena Ostapenko

2016 Garbine Muguruza

2015 Serena Williams

2014 Maria Sharapova

2013 Serena Williams

2012 Maria Sharapova

2011 Li Na

2010 Francesca Schiavone etc.