​De acum este oficial: Simona Halep nu va participa la Roland Garros, accidentarea la gambă suferită la Roma obligând-o să declare forfait de la turneul care îi este cel mai drag din întregul circuit WTA.

Simona Halep si accidentarea de la RomaFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ce a spus Simona Halep pe contul de Twitter

"Cu inima grea anunţ retragerea mea de la Roland Garros, anul acesta. Din păcate, leziunea la muşchiul meu stâng are nevoie de mai mult timp pentru a se recupera, iar perioada este prea scurtă.

Retragerea dintr-un Grand Slam este împotriva tuturor instinctelor şi aspiraţiilor mele de sportiv, dar este singura decizie corectă de luat.

Gândul de a nu fi la Paris mă umple de tristeţe, dar îmi voi concentra energia pe recuperare, rămânând pozitivă şi întorcându-mă pe teren imediat ce va fi sigur să o fac. Roland Garros 2022, vin spre tine! Pe curând!" - Simona Haleppe contul personal de Twitter.

De știut:

Simona s-a impus la Paris în proba junioarelor (2008), iar din 2009 și până în 2020 a participat în fiecare an la Roland Garros.

Simona Halep a abandonat în turul al doilea al turneului de la Roma (de categorie WTA 1000), deși o conducea pe Angelique Kerber cu 6-1, 3-3. În momentul în care jucătoarea din Germania servea, Simona a simțit dureri la gamba piciorului stâng, a cerut îngrijiri medicale, și a părăsit "Grand Stand Arena" cu lacrimi în ochi și şchiopătând.

Miza sezonului: Jocurile Olimpice de la Tokyo

Simona Halep a anunțat încă de la finalul anului 2019că principalul său obiectiv este câștigarea unei medalii la Jocurile Olimpice. Accidentată, Simona va avea mai mult timp de recuperare pentru Tokyo (24 - 31 iulie).