A fost eliminată de la Madrid în optimi, iar puțin timp după înfrângerea cu Elise Mertens a anunțat o schimbare importantă: a renunțat la unul dintre antrenorii săi.

Simona HalepFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cum motivează Simona despărțirea de Artemon Apostu-Efremov

"Așa am simțit! Am simțit că a venit momentul să ne despărțim. A făcut o treabă bună, mai ales în pandemie, când nu a fost ușor pentru niciunul dintre noi.

Îi mulțumesc că a fost alături de mine, pentru că a muncit cot la cot alături de mine. Nu ne-am certat, am rămas prieteni, suntem într-o relație bună" - Simona Halep, pentru Digisport.

Pe 7 decembrie 2019, Simona anunța pe rețelele sociale cooptarea în echipa sa a lui Artemon Apostu-Efremov. Ultima dată, acesta fusese în echipa Irinei Begu (2017-2018).

Înainte de Apostu-Efremov, Halep lucrase cu Daniel Dobre, cel alături de care a cucerit titlul de la Wimbledon din 2019.

Ce va urma pentru Simona

După eliminarea prematură de la Madrid, pentru Simona Halep va urma participarea la turneul de la Roma (10-16 mai, categorie WTA 1000). Competiția din capitala Italiei va reprezenta ultima repetiție înainte de Roland Garros (30 mai - 12 iunie).