VIDEO WTA Madrid: Simona Halep, eliminată dramatic în optimi de Elise Mertens

de Adrian Ilincescu     HotNews.ro
Marţi, 4 mai 2021, 14:00 Sport | Tenis


Simona Halep
Foto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia
Simona a pierdut până la urmă lupta cu demonii interiori, momentele de rătăcire (și nervozitate) fiind decisive. Sportiva noastră nu a știut să profite de mai multe situații în care se afla la conducere, a făcut prea multe erori neforțate (48!), iar eliminarea a venit după un meci tensionat de două ore și 34 de minute (6-4, 5-7, 5-7). Elise Mertens a avut marele merit de a reveni de fiecare dată, încrederea în propriile-i forțe fiind la cote înalte.

De știut:
 • Pentru traseul de la Madrid, Simona va rămâne cu € 34,048 și 120 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
 • Halep a câștigat turneul de la Caja Magica la edițiile din 2016 și 2017, în timp ce în 2014 și 2019 a ajuns până în finală.
Ultimul punct al partidei dintre Halep și Mertens:
Statistica partidei Halep vs Mertens:

Ași: 0-3
Duble greșeli: 10-9
Lovituri câștigătoare: 40-23
Erori neforțate: 48-35
Puncte de break salvate: 7/10 vs 8/15
Total puncte câștigate: 102-109
Durată meci: 2h 34 min.

Rezumatul partidei dintre Simona și Elise:Desfășurarea LiveText a partide dintre Simona Halep vs Elise Mertens:

5:7 Simona trimite foarte bine, dar Elise se apara incredibil. Punctul ii revine pana la urma sportivei noastre, dar cu cata risipa de energie. Un contre-pied inspirat nu prinde terenul (15-15). De pe mediana vine eroarea Simonei: 15-30. Moment dificil. Rever in aut: sunt doua mingi de meci pentru Mertens (15-40). Prima este anulata cu o dreapta inside-in perfecta. Din pacate, Simona este departe de minge, iar reverul ei se opreste in banda fileului: Halep a fost eliminata in optimi la Madrid...

5:6 Descatusata, Simona trimite direct castigator cu dreapta inside-in. Epuizata fizic, Halep nu mai poate impinge in picioare, iar reverul trimite mingea in aut. Mertens joaca inteligent, are o selectie buna a loviturilor, iar contre-pied-ul isi face treaba (30-15). Servciul o incomodeaza pe Halep (40-15). Elise trece din nou in avantaj, inca o data urmeaza un game al supravietuirii pentru Simona...

5:5 Elise forteaza cu un rever, mingea se duce in aut (15-0). In criza de idei, Mertens rateaza complet o scurta: 30-0. Lasata pe spate, Halep trimite in aut un backhand (30-15). Simona revine, indoaie genunchii si inventeaza un rever castigator dintr-o pozitie dificila (40-15). Game bun facut sub presiune de Simona: a egalat la 5.

4:5 Simona face pasul la fileu, dar este neinspirata (30-0). Game de control pentru belgianca: serviciu perfect la exterior (40-0). Game-ul (castigat la 15) este inchis cu un as. Elise muta toata presiune pe serviciul Simonei. Sa speram ca va servi precis...

Avem parte de un set in care absolut orice este posibil...

4:4 Din pacate, Simona greseste o dreapta inversa simpla (15-15). Se fac multe cadouri in aceasta secventa a partidei. Elise nu renunta, face pasul in teren, conduce cu 30-15. Mertens continua sa fie agresiva, iar acum are minge de break. Belgianca revine inca o data, pune presiune, iar Simona cedeaza (4-4).

4:3 Elise apeleaza inca o data la o scurta si castiga punctul (30-0). Dupa un rever castigator, Halep beneficiaza si de o dubla greseala a adversarei (30-30). Simona ajunge la limita la o scurta, iar Elise (cu totul terenul liber!) trimite incredibil in fileu...Halep incheie game-ul cu un rever in cross mi-nu-nat! Break, iar jucatorea noastra trece din nou in avantaj. Urmeaza la serviciu si trebuie sa o faca la un nivel inalt.

3:3 Inca o data, Simona nu incepe bine un game de serviciu. Din defensiva, Elise trimite spectaculos cu un rever blocat (0-30). Dupa ce se apara fantastic in trei randuri (la limita), Simona face pasul in fata la momentul oportun si trimite decisiv cu dreapta inside-in (30-30). Urmeaza insa apoi o eroare nefortata (30-40). Backhandul in lungul liniei este letal, iar Mertens face breakul si egaleaza situatia pe tabela.

3:2 Elise pune totul pe cartea atacului, inca un break ar putea fi decisiv. Intra in teren, loveste mingea din urcare, iar forehandul este la inaltime in acest game. Belgianca isi castiga lejer serviciul si se apropie pe tabela.

3:1 Simona incepe game-ul cu multa incredere (30-0). Rateaza insa cu o dreapta in cross, iar apoi da putin cu racheta de zgura. Vine inca o dubla, iar apoi Halep comenteaza: "Extraordinar, câte mai dai, câte mai dai?" Din pacate, Simona greseste inca o data: este minge de break, game-ul parea in control. Halep se aduna, trimite un contre-pied inspirat, iar punctul ii revine. Departe de minge, Elise gaseste doar fileul pe un forehand aparent la indemana. A zecea dubla a Simonei. Inca un contre-pied ii da incredere sportivei noastre. Avem de-a face cu un game maraton. Sunt sanse de ambele parti. Cu mare risipa de energie, Halep isi castiga serviciul si conduce acum cu 3-1 in decisiv.

2:1 Simona se apara fantastic, iar apoi gaseste un super passing cu ajutorul reverului. Din pacate, la urmatorul punct trimite pe culoarul de dublu cu forehandul (15-30). Sunt doua sanse de break: Elise a fortat pe partea mai inalta a fileului (15-40). Serviciul o ajuta pe belgianca (30-40). Ce mai intens raliu de pana acum ii revine Simonei: cele doua jucatoare au incheiat schimbul aproape sufocandu-se...Break-ul apare si este in statistica Simonei: 2-1.

1:1 Simona ajunge la o scurta, incearca o lovitura de finete, dar mingea ramane in plasa (15-15). Elise ii rupe rimtul Simonei cu alte scurte: este un efort mare facut de Halep in aceste momente (40-30). Inca o eroare nefortata, iar de la 40-15 avem acum egalitate. Simona trece cu bine peste un moment mai dificil, iar game-ul ii revine cu ceva emotii.

0:1 Decisivul a inceput cu Elise la serviciu. Belgianca alterneaza momentele bune cu cele mai putin inspirate (a ajuns la a saptea dubla). Se simte multe tensiune chiar din startul setului decisiv. Mertens o aduce pe Simona la fileu cu o scurta, iar apoi o lobeaza. Este 1-0 pentru sportiva din Belgia.

Simona are nevoie de un restart, a cazut prada nervilor pe finalul setului al doilea...

5:7 Dreapta pe contre-pied nu gaseste terenul (0-15). Inca o eroare a Simonei: 0-30. Dupa punctul pierdut da cu mingea, nu a fost insa avertizata de arbitrul de scaun. A treia eroare nefortata la rand: 0-40. Sunt trei mingi consecutive de set pentru belgianca. Halep face un game incredibil de slab: nervoasa, grabita, neinspirata. A fost practic un cadou dat adversarei: break la zero, vom avea set decisiv...

5:6 Lasata pe spate, Simona trimite in aut cu o dreapta. Belgianca este momentan in control, serviciul a ajutat-o. Retur in fileu al Simonei: 40-0. Inca un game alb pentru Elise: Simona a parut usor deconectata.

5:5 Cu dreapta, Simona trimite prea lung de pe mediana (0-15). Isi revine insa cu un forehand inside-in: 15-15. Halep patineaza perfect si vine inteligent cu o contra scurta. Este ajutata si de Elise: belgianca a trimis cu dreapta inversa in fileu (40-15). Mertens face bine tranzitia din defensiva in ofensiva, iar punctul il castiga de langa plasa cu un smash. Inca o dubla (a opta): 40-40. Halep nu da senzatia ca simte vreo presiune: urca la fileu si trimite inca o data decisiv cu smash-ul. Se face 5-5, dupa ce un atac al Simonei prinde linia de fund.

4:5 Simona traverseaza un pasaj al meciului in care este mai nervoasa decat de obicei: se grabeste, comenteaza, iar Elise isi vede linistita de meci (40-0). Game alb pentru sportiva din Belgia, iar acum toata presiunea se muta pe serviciul Simonei...

4:4 Elise face pasul in fata, loveste inteligent, iar punctul ii revine (0-15). Banda fileului o ajuta pe Halep: a fost aproape de inca o dubla. Mertens traverseaza o perioada buna in acest game: strange pumnul, forteaza, castiga puncte (0-30). Halep joaca bine cu primul serviciu si castiga doua puncte "nemuncite". Rateaza insa atacul: a fost putin nehotarata: minge de break. Game-ul se inchide cu inca o dubla: 4-4. Pacat, un game slab facut de jucatoarea noastra.

4:3 Dreapta inside-in ii aduce ceva bucurie Simonei, dar imediat vine primul as al partidei: 30-15. Din alergare, Simona inventeaza un rever in cross lung, ce lovitura! La 40-30, Elise forteaza cu al doilea serviciu si isi face aparitia a sasea dubla greseala. Halep este pe tot terenul, Mertens incearca o scurta, dar mingea ramane in plasa: minge de break pentru jucatoarea noastra. Dupa un schimb intens, Simona vine cu o dreapta inside-in pe contre-pied: minge perfecta, iar apoi strange pumnul.

"Măi, dar nu mai ieși", se aude spunand Simona dupa inca un rever in cross care se duce in aut.

3:3 Atacul pe contre-pied nu este unul inspirat, dar Simona este iertata de adversara pe un passing in lungul de linie. Dintr-un elan prea mare, Halep intra prea mult intr-o minge, iar backhandul in cross se duce in aut (30-15). Revine insa cu serviciul: 40-15. Simona reuseste sa lege doua game-uri, iar de la 3-1 pentru Elise acum avem egalitate. Cat de bine ar veni inca un break...

2:3 Cu terenul liber, Simona trimite cu dreapta inversa in banda fileului: s-au cam inmultit erorile in ultimele game-uri. Elise este in control: face diferenta cu un rever in lungul de linie: 30-15. De aceasta data, Halep nu mai rateaza dreapta inversa (30-30). Serviciul lui Elise, la exterior, este unul foarte bun. Cross scurt pictat parca de Simona: egalitate. Retur blocat foarte bine cu backhandul, Simona are acum minge de break. Scurta lui Mertens este insa una de nereturnat: inca o egalitate. Avem un game intens, cu o miza mare. Consemnam al patrulea break la rand din acest al doilea set...

1:3 Simona deschide terenul cu ajutorul reverului, iar apoi inchide punctul cu un voleu drive de forehand (15-15). Elise are in forehand o arma importanta: defensiva Simonei nu mai poate interveni, game-ul se complica (15-30). Dreapta inversa a Simonei se duce putin in aut: sunt doua mingi de break (15-40). Halep, usor agitata, se grabeste inexplicabil la serviciu, iar dubla apare. Este 3-1 pentru Elise, care urmeaza la serviciu.

1:2 Simona face pasul in teren, incearca sa domine schimburile si gaseste si inspiratia necesara (0-30). Foarte agresiva, Halep pune o presiune constanta pe adversara: 0-40. Break la zero, voleu drive de forehand improvizat, ce executie i-a iesit Simonei!

0:2 Simona serveste precis, cu mult efect, mingea capata inaltime. Inca un serviciu de manual, de aceasta data la teu (30-0). Din interiorul terenului, Halep trimite imparabil cu dreapta inside-in (40-0). Neinspirata cu o scurta, Simona este taxata de adversara: 40-30. Si iata cum Elise revine intr-un game care parea aproape castigat: este 40-40, de la 40-0. Desi se apara formidabil, Mertens nu mai are ce face la o noua dreapta inside-in de efect. A treia dubla: egalitate. Simona nu scapa de acest game...Inca o dubla, minge de break pentru Elise. Dreapta inversa se duce in aut: este 2-0 pentru Mertens. Ce pacat, Simona isi cedeaza serviciul dupa ce a avut 40-0...

0:1 Elise pare mai hotarata: alterneaza foarte bine lungimea loviturilor (30-0). Retur direct castigator al Simonei. Mertens strange pumnul dupa un rever care-si gaseste tinta (40-15). Belgianca isi castiga fara emotii game-ul de serviciu si conduce acum cu 1-0.

Setul a durat 41 de minute. 64% puncte castigate cu primul serviciu si 62% cu al doilea pentru Simona.

6:4 Intrata in teren, Simona este letala cu reverul in cross: unghi ascutit gasit perfect. Reverul face schimbarea de directie, iar Elise nu mai are resursele necesare pentru a returna mingea (30-0). Inca o dubla greseala (a doua). Halep trimite imparabil cu forehandul in cross: sunt primele doua mingi de set (40-15). Serviciu cu mult efect la exterior, iar mansa ii revine meritat Simonei: 6-4.

5:4 Scurta minunata a Simonei: executie aplaudata de public. Halep a incercat un contre-pied, dar reverul a trimis mingea prea puternic (15-15). Elise a servit mult mai ingrijit, a trimis puternic cu dreapta, iar game-ul i-a revenit. Belgianca s-a apropiat pe tabela, Simona urmeaza sa serveasca pentru a castiga primul set.

5:3 Simona loveste precis, are adancime in executii, iar Elise nu poate tine ritmul (30-0). Serveste precis Halep, sunt trei mingi de 5-3. Game alb, in deplin control pentru sportiva noastra. Ea conduce acum cu 5-3 in primul set.

4:3 Elise variaza mult: a simulat o scurta, dar a trimis cu dreapta slice. Inca o dubla pentru Mertens (0-30). Sunt trei mingi de break: forehand naprasnic al Simonei in cross lung: mingea a prins coltul terenului, iar Elise a sters urma. Returul a facut diferenta, iar Simona are din nou avantajul unui break.

3:3 Cu mare siguranta, Simona face pasul spre fileu si inchide punctul cu un smash. Rateaza apoi un rever pe o minge mai inalta: 30-15. Inca o ratare: tot cu backhandul, dar pe lungul de linie. Trei punct la rand pierdute de Simona, iar game-ul se complica serios: 30-40. Pana acum, Simona are 100% procentaj la mingile de break salvate (5/5). Urmeaza insa a sasea: a trimis in aut cu o dreapta in cross lung. Din pacate, game-ul se inchide cu o dubla greseala, iar Halep a pierdut avantajul break-ului.

3:2 Simona a condus punctul, a lovit din interiorul terenului, dar a ratat tocmai lovitura decisivia: un forehand inside-in. O mica eroare de la retur, Halep este condusa cu 30-0. A patra dubla a lui Mertens. Inca o data Simona greseste cu o dreapta inside-in: a avut pana acum ceva probleme la schimbarile de directie. Elise si-a castigat game-ul de serviciu, este 3-2 pentru Simona in primul set.

3:1 Un duel de langa plasa ii revine belgiencei, a avut si banda fileului rolul sau in peisaj...Intrata in teren pe o minge mai scurta a Simonei, Elise rateaza cu reverul (pare lovitura vulnerabila pana acum). Apare si prima dubla si a Simonei (15-30). De pe culoarul de dublu, Mertens nu poate cadra un rever din extensie (30-30). Minge de rebreak, belgianca a executat perfect o scurta (cat de bine a ascuns lovitura). Dupa ce a salvat mingea de break, Halep a facut pasul in fata, a dictat ritmul si si-a adjudecat game-ul de serviciu. Este 3-1 in favoarea ei.

2:1 A doua dubla a lui Elise din acest meci. Din deplasare, Simona incearca un rever in lungul liniei, dar mingea se duce pe culoarul de dublu (15-15). Agresiva la retur, Simona preia repede intiativa in schimburi. Sunt primele sanse de break pentru sportiva noastra (15-40). Belgianca incheie game-ul de serviciu cu inca o dubla greseala (a treia din meci), iar primul break al duelului ii apartine Simonei.

1:1 Elise continua perioada buna: sta aproape de baseline, loveste mingea din urcare, nu ii da timp Simonei (0-30). Cu terenul liber, Simona trimite in fileu un voleu drive de backhand (0-40). Reverul in cross lung isi atinge tinta: Simona mai are de salvat o singura minge de break. Egalitate: Halep a condus raliul, a trimis cu adancime, iar punctul i-a revenit. Cu multa energie in picioare, Simona ajunge bine la o scurta. Halep trece cu bine peste un game dificil: a fost 0-40, dar Simona a avut puterea sa revina...

0:1 Meciul a inceput cu Elise la serviciu. Simona este agresiva de la prima minge: forehandul inside-in a facut diferenta. Dubla greseala a sportivei din Belgia (0-30). Mertens revine gratie serviciului (30-30). Elise castiga urmatoarele patru puncte consecutive, iar game-ul ii revine.

Pablo Rodriguez este arbitrul din scaun al partidei.

Ultimul meci cu Mertens a avut loc tot pe zgură, anul trecut, la Praga. A fost 6-2, 7-5 pentru Halep.

În cazul unei victorii, Simona știe cu cine va juca în sferturi: cu învingătoarea partidei Sabalenka vs Pegula

Kei Nishikori a trecut de Karen Khachanov, iar acum pe arena centrală de la Madrid va urma meciul Simonei cu Elise.

Halep vs Mertens 4-2

2021, Madrid: 4-6, 7-5, 7-5 pentru Mertens
2020, Australian Open: 6-4, 6-4 pentru Halep
2018, Roland Garros: 6-2, 6-1 pentru Halep

Elise Mertens (Belgia) - 25 de ani, locul 16 WTA, 1.79 metri. A câștigat din tenis $7,722,060, iar cel mai bun loc ocupat a fost 12 (pe 26 noiembrie 2018).

Mertens are în palmares șase titluri WTA: Hobart (2017), Rabat, Lugano, Hobart (2018), Doha (2019 - a învins-o în finală pe Simona Halep) și Gippsland Trophy (2021).

Cu doar o săptămână și ceva în urmă, Elise Mertens a fost învinsă de Sorana Cîrstea în finala turneului de la Istanbul, scor 6-1, 7-6(3).

Mutua Madrid Open are loc în perioada 29 aprilie - 8 mai. Face parte din categoria "WTA 1000" și se dispută pe zgură. Ultima campioană (n.r. din 2019) este Kiki Bertens, ea trecând în finală de Simona Halep (6-4, 6-4). Jucătoarea noastră a câștigat trofeul la Caja Magica în două rânduri: 2016 și 2017. Competiția este patronată de Ion Țiriac, iar în România întrecerea este LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

39821 vizualizari

 • -10 (28 voturi)    
  hai Elise!! (Marţi, 4 mai 2021, 14:42)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  rupe-i racheta in cap makedoancei!
  • 0 (26 voturi)    
   Fuie, mraiere. (Marţi, 4 mai 2021, 15:27)

   / [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

   .
   • +1 (17 voturi)    
    mu e nimeni ca halepu' (Marţi, 4 mai 2021, 17:32)

    zaboo [utilizator] i-a raspuns lui /

    nu-i prieste in bula...
   • 0 (14 voturi)    
    hahaha... (Marţi, 4 mai 2021, 18:07)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui /

    ce-atz facut bobitza? a luat-o makedoanca pe carca?
    • +2 (12 voturi)    
     ce (Marţi, 4 mai 2021, 18:11)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui Ismail Paine de circ

     satisfacții idioate poți să ai. Deh, la așa minte și caracter demonstrat până acum ...
 • +6 (30 voturi)    
  am mai vazut campionii ai Romaniei (Marţi, 4 mai 2021, 16:53)

  Wheelwright [utilizator]

  Mai rar in ultimul timp, e adevarat... Dar vezi cineva mai arogant si mai putin intelingent decat aceasta fata. Astept cu drag ziua in care se va retrage si cred ca vor urma si altele, nu se va oprii la ea talentul.
  Ii doresc succes pana atunci, doar sper sa nu ii dea astia steagul olimpic, penttru ca nu il merita deloc.
  • +4 (10 voturi)    
   "Astept cu drag ziua in care se va retrage" (Marţi, 4 mai 2021, 20:22)

   sile_v [utilizator] i-a raspuns lui Wheelwright

   Am o veste proasta. O sa mai ai de asteptat cam 40 de ani pana o sa vezi o noua jucatoare din Romania numarul 1 mondial si multipla castigatoare de Grand Slem.

   Cam atat a fost intre Virginia Ruzici (prima castigatoare de GS) si Simona Halep. E un fapt obiectiv: competitia e uriasa la nivel mondial, iar la noi reusita e pur individuala: trebuie sa ai tu de toate, si talent, si bani, si suport de la familie si dorinta de a munci ca un nebun. Reusitele noastre in acest sport sunt intamplari.

   Dar tu asteapta cu drag ziua cand se va retrage. Eu unul nu o sa fac asta, o sa ma uit la meciurile lui Halep, cel putin atat timp cat va mai conta in top 10 mondial si in turneele mari. Ca stiu bine ca alta jucatoare de valoarea asta nu mai prind.
   • +2 (6 voturi)    
    Modestie.. (Miercuri, 5 mai 2021, 0:20)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui sile_v

    .asta are nevoie. E mai usor sa castigi un Wimbledon sau RG, decat sa rezolvi problema modestiei.

    Nu uit ziua in care a castigat in fata unei SW la pamant. Toti tenismenii si romanii verzi de pe forumuri au fost atat de agitati si fericiti (ca si SH), incat nu au vazut ce trebuia sa sa vada: SH a castigat in fata unei SW la pamant cu pregatirea fizica. SW a avut atunci 40 de greseli nefortate. Nu cred ca a mai avut un numar atat de mare de greseli nefortate.
    Mi s-a "raspuns" ca SW a avut atatea greseli nefortate pentru ca SH a fost super-buna, nu ca SW a jucat super-slab. Uite ca a venit ziua in care SH a facut 48 de greseli nefortate.... Nu pentru ca este nepregatita psihic, nu pentru ca a avut o zi proasta, nu pentru ca ii lipseste modestia, ci pentru ca Mertens a fost atat de buna incat a fortat-o pe SH sa faca un numar mare de greseli.. nefortate... Flacara albastra.
    • 0 (2 voturi)    
     Simona si SW (Miercuri, 5 mai 2021, 13:02)

     finutza [utilizator] i-a raspuns lui Alius

     Uiți că acea finală a fost al șaptelea meci din turneul de la Wimbledon din acel an. SW nu putea fi la pământ, venise după 6 victorii legate. Răstălmăcești totul să iasă în așa fel încât să-ți iasă favorabile argumentele tale.
     • +2 (2 voturi)    
      Nu uit nimic. (Miercuri, 5 mai 2021, 16:23)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui finutza

      Surpriza acelei finae nu a fost ca SH a castigat, ci ca SW a ajuns pana in finala. Mai uita-te inca o data la meci, sa vezi ce greseli face SW si cum se misca pe teren. Nu exagerez, dar eu faceam un meci mai bun ca SW.

      Dar sa zicem ca e ca tine si ca "voi": daca SW a fost super buna si SH a fost super buna la Wimbledon, cum naiba nu a mai batut-o SH pe SW urnatoarea data cand s-au intalnit ;a Australian Open?.. Doar au fost aceleasi jucatoare. ..Undeva este o fractura de logica: ori SH a prins o zi foarte buna si SW o zi foarte proasta la Wimbledon, ceea ce este explicatia logica si adevarul de pe teren, ori amandoua au jucat la cel mai bun nivel al lor si la Wimbledon si la Australian Open, ceea ce va face imposibila explicarea pierderii meciului in fata SW la AO.
      • 0 (2 voturi)    
       S-a mai întâmplat (Miercuri, 5 mai 2021, 19:22)

       finutza [utilizator] i-a raspuns lui Alius

       Cum explici faptul că la Turneul campioanelor din 2014, unde s-au întâlnit de două ori, victoriile au fost împărțite? Asta la distanță de nici o săptămână. La acea dată ambele erau în cea mai bună formă.
       La explicațiile tale mai trebuia să adaugi că la Wimbledon Serena a cedat meciul.
       • +1 (1 vot)    
        Da, s-a mai intamplat. (Joi, 6 mai 2021, 5:53)

        Alius [utilizator] i-a raspuns lui finutza

        Fa o comparatie intre SW la Wimbledon, unde de-abia se misca si SW de la Australian Open. La AO am avut o SW in forma foarte buna, a mai slabit, alerga tot timpul etc.. Inca o data, de cate ori a jucat SW nu a mai avut 40 de greseli nefortate intr-un meci. Si greselile nefortate nu s-au datorat jocului bun al SH, caci de aceea se numesc "nefortate".

        La Wimbledon, Serena nu a cedat: a fost 6-2, 6-2...Nu e vorba de faptul ca au mai jucat si cand a castigat una, cand a castigat alta. Ideea e ca intre cele doua meciuri se vade o clara diferenta de forma a SW. Asa si Federer si Nadal au jucat de multe ori si cand a castigat unul cand a castigat altul, dar nu a fost o diferenat de ninvel intre cei doi intr-un meci, asa cum a fost intre SW si SH la Wimbledon. Asta nu vreti voi sa acceptati, ca SH a castigat finala intr-un meci in care SW a fost intr-o forma foarte slaba si a facut unul dintre cele mai proaste meciuri din ultimii ani.

        In 2014, la fel, explicatia este simpla: SW a jucat prost cand a pierdut. SH a fost cam aceeasi, iar de fiecare data cand SW a jucat bine, SH nu a putut sa o bata. O SH in ceea mai buna forma nu face fata unei SW in cea mai buna forma, aceasta este realitatea.
  • 0 (4 voturi)    
   "nu se va oprii la ea talentul" (Marţi, 4 mai 2021, 21:58)

   FanelJr [utilizator] i-a raspuns lui Wheelwright

   La tine talentul cu limba Romana s-a oprit clar.
 • +6 (20 voturi)    
  Deh, (Marţi, 4 mai 2021, 17:31)

  fokerul [utilizator]

  mintea i-a stat la Iuruc. Şi nici ercefuryl-ul nu şi-a făcut efectul... Darren e cel mai chill, curge banu, n-are treabă. O mai văd mobilizată la Olimpiadă, după care gata, cade gestantă şi trece la cratiţă.
 • +2 (20 voturi)    
  las' ca ii ramane timp (Marţi, 4 mai 2021, 17:34)

  zaboo [utilizator]

  sa invete sa dea o scurta... desi pentru asta i-ar trebui ceva talent
 • +1 (19 voturi)    
  ufff,iubi (Marţi, 4 mai 2021, 17:37)

  Fu Thien Zbang [utilizator]

  am scăpat și de grija asta
  la treabă!
 • +8 (22 voturi)    
  Simona Halep a ajuns...... (Marţi, 4 mai 2021, 17:42)

  gigiN [utilizator]

  .... in pozitia- merituoasa, fara indoiala-pe care o detine de multimp,doar prin doua calitati, ambele native- talent si... picioare bune.Insa, fara o gama completa de lovituri si fara inteligenta- in joc si in afara lui- nu se poate ajunge mai sus.
  Deoarece in articolele ce o au ca subiectt pe Simona nu sunt”permise” decat comentariile favorabile ei, nu voi mai citi si comenta nici un asrfel de articol . Puteti , deci, sa ma injurati linistiti!!!
  • -1 (19 voturi)    
   astia care aproba comentariile.. (Marţi, 4 mai 2021, 18:08)

   Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui gigiN

   .. sunt alcolitii makedoancei, cum sustii pe altcineva sau razi de performantele makedoancei, pac.. nu te aproba :))
  • +7 (15 voturi)    
   Acum doua zile, Infrangerea Osakai (Marţi, 4 mai 2021, 18:48)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui gigiN

   Era tratata ca o victorie pt Halep!!!
 • +7 (17 voturi)    
  Am vazut meciul lui Mertens cu Ribakina (Marţi, 4 mai 2021, 17:42)

  Susufler0 [utilizator]

  si mi-am dat seama ca Mertens are sanse mari cu Halep. Iar Mertens nu va ajunge niciodata in semifinale la RG.

  Si cine-i tataie ala de langa antrenor ? Parca e fratele mai mic al lui Stere ! Cum naibii sa te inspire unul ca ala in joc ?

  PS. Simonette nu s-a uitat si ea la Svitolina ? O pierde aia inca din turul doi dar parca a inflorit ! :))
  • +3 (5 voturi)    
   Iuruc? (Marţi, 4 mai 2021, 21:29)

   mircea_cjn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Nu fratele mai mic, ci fratele mai ...mare al lui Stere pare a fi. :) :)
 • +5 (19 voturi)    
  ....simonette a furnizat replica zilei.... (Marţi, 4 mai 2021, 18:08)

  tacanel [utilizator]

  ....vazand ca nu-i merge jocul si trimitand o multime de mingi afara, simonette s-a enervat si a tipat la minge:....NU MAI IESII !!!!!.....
  ...mesaj pentru darren cahill: banu-i ban si INCA curge de la simonette....dar la prestigiul tau te-ai gandit????...ca daca mergi cu simonette din infrangere in infrangere....
 • +8 (18 voturi)    
  înapoi la odihnă.. (Marţi, 4 mai 2021, 18:12)

  mgexpert [utilizator]

  ..când nu poți să joci decât primul set acătării, ce poți spera..

  Am fost fan-ul ei, dar după ce s-a dat lovită la cupa FED, nu o mai susțin.
  Să joace pentru ea și familia ei, dacă naționala e o povară..
 • +9 (15 voturi)    
  La ultima minge a meciului lui Halep (Marţi, 4 mai 2021, 18:41)

  Susufler0 [utilizator]

  parca-i bagase cineva picioarele in ciment !

  Incredibil ! Gresala aceasta de a te intinde sa lovesti mingea in loc sa te asezi sa o lovesti o face ori un incepator, ori unul care nu mai are pic de forta fizica in el, ori unul caruia i s-a pus un blanc pe creier si nu a mai stiut ce trebuie sa faca !
 • +4 (8 voturi)    
  A pierdut ,,dramatic" !? (Marţi, 4 mai 2021, 19:26)

  kkciosuldelahamangia [utilizator]

  Juca sub focul talibanilor ?
 • +3 (11 voturi)    
  Tineti minte (Marţi, 4 mai 2021, 20:23)

  ivana.tiberiu1375394274205 [utilizator]

  Am avut cateva comentarii anterioare in care am spus ca Simona, la care tin foarte mult, este terminata. Cred ca am spus, cu durere in suflet, adevarul ca cel care o urmareste de multi ani. Nu a ajutat echipa nationala, s-a eschivat de la "n'' turnee ca fiind accidentata, bate set la 0 si pierde meciul in 3 seturi, bate set la 0 conduce detasat in setul 2 si apoi de abia il castiga, etc. Am vorbit de asemenea de lipsa ei de concentrare, mai ales la jumatatea setului 2. Tot stafful ei ce face? Nu ii spune ca are o problema, nu ii spune unde are probleme, ce o invata, sa dea cu racheta in pamant, sa ne spuna ca iubeste Madridul si ca Madridul o iubeste pe ea, ca se simte excelent in Caja Magica, etc. Astazi nu s-au mai iubit, zeii din Caja Magica nu au mai ajutat-o, in meciul cu o jucatoare de valoare medie. Vajnicii comentatori de pe HN s-au repezit la mine sa imi spuna ca ii cant prea repede prohodul (era inainte de Stuttgart), ca sunt in mare eroare, ca trebuia sa spuna ca iubeste Madridul, nu sa spuna ce a gresit, si altele. Priviti adevarul in fata: este terminata, vin tinerele din spate luptatoare, rezistente, cu mental ascendent, dornice de afirmare. Ea trebuie sa se resemneze, nu va mai castiga nici un turneu de prima mana. In plus noi trebuie sa ne resemnam, fetele noastre pierd pe linie chiar in calificari, lupta in WTA este foarte dura. Vom fi spectatori ale fazelor finale pentru meciuri cu jucatoare din alte tari
  • +3 (3 voturi)    
   subscriu (Miercuri, 5 mai 2021, 11:55)

   mgexpert [utilizator] i-a raspuns lui ivana.tiberiu1375394274205

   ..poate anturajul sau ea însăși, consideră că trebuie să se menajeze. Dar și prea multă odihnă strică..
   Cred că-și dă seama că a greșit refuzând naționala. Drăcușorul numit conștiință o va trage de mânecă când îi va fi lumea mai dragă, afectându-i concentrarea la joc.

   Cred și eu că nu va mai câștiga nimic important. Nu mai are foamea aia de rezultate, la care se adaugă carențele tot mai vizibile la unele execuții. Iar generația care tocmai se afirmă acum, nu iartă..

   Este regretabilă atitudinea DigiSport, după care atitudinea ei, și a celorlalte convocate la cupa FED, nu e criticabilă, drept care banează comentariille respective.

   Ceaușescu, mai nou Putin și Erdogan, s-au dedulcit și ei la cenzură, cu riscul de-a fi înjurați de toată lumea..
 • +3 (7 voturi)    
  păi de fiecare dată (Marţi, 4 mai 2021, 21:53)

  tba [utilizator]

  Toate sportivele de performanță își fixează obiective pe termen scurt, mediu și lung.
  Fata asta mereu declară că nu are obiectiv și că dorește să joace bine în meciul care urmează.
  Iaca nici asta nu-i iese.
  Cu așa atitudine îi mai merge doar o vreme, până când are să înceapă turnee cu meci în primul tur.
  • 0 (2 voturi)    
   sunt (Miercuri, 5 mai 2021, 11:04)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui tba

   convins ca Vanesa Williams, la cei 41 ani ai sa-i, iti aproba comentariul.
   Asa e, incepi orice turneau din primul tur in 2 situatii, cand esti la inceputul carierei si catre sfarsitul ei. E ceva firesc.
 • +3 (5 voturi)    
  meciul a fost frumos (Marţi, 4 mai 2021, 22:33)

  ..13 [utilizator]

  Halep poate s-a grabit, poate nu s-a concentrat suficient, dar a luptat pana aproape de sfarsit.

  In loja antrenorul era vizibil ingrijorat in setul 3.
  este ceva ce antrenorul stie si Simona nu stapaneste.

  Pacat.
 • +2 (6 voturi)    
  de admirat! (Miercuri, 5 mai 2021, 10:42)

  boschetaru' [utilizator]

  de admirat sustinerea pe care o da poporul roman unor idoli de nimic! nu este de blamat faptul ca toti cei de aici suntem romani. este de blamat atitudinea lui Halep fata de noi si aceasta tara pt. care nu are nici cel mai mic respect! (si nu este singura!). a observat cineva faptul ca banii sunt primordiali in fata tarii la aceasta Halep? (daca ar trai in saracie poate as intelege...) ati trecut cu vederea faptul ca a renuntat sa joace pt. Romania (de, era accidentata) pt a juca la Madrid si Roma! Si nu este singurul sportiv care face asa.
  Din pacate suntem un popor de ignoranti (a se citi imbecili) care ne meritam soarta!!!!!
  Rusine Halep!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by