Elise Mertens a reușit cea mai mare surpriză de până acum de la Madrid, belgianca eliminând-o pe Simona Halep, dublă campioană la Caja Magica (4-6, 7-5, 7-5). Duelul intens de peste două ore și jumătate a avut mai multe momente importante, iar Mertens a vorbit despre detaliile care au făcut diferența.

Elise MertensFoto: DPPI/Oscar Barroso/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ce a spus Elise Mertens

  • "Sunt foarte mulţumită. A fost un meci foarte strâns care s-ar fi putut întoarce în ambele direcţii. Am simţit că a durat ore în şir, dar am încercat să rămân cât mai mult posibil pe teren şi să nu-l scap din mână.
  • M-a făcut să joc multe mingi. Dar şi eu am făcut-o. Nu m-am gândit atât de mult la scor, ci mai ales la modul de a lupta, pentru a găsi soluţii de a întoarce jocul în favoarea mea.
  • Şi sunt foarte mândră că am rămas foarte puternică din punct de vedere psihic. În cele din urmă, am reuşit să-mi păstrez serviciul şi să convertesc al doilea punct de meci.
  • Şi am fost uşurată şi fericită că s-a terminat. Este unul dintre marile momente ale carierei mele, în mod clar. Acesta este un turneu extraordinar, aşa că astfel de victorii sunt mai valoroase.
  • Este ca atunci când am învins-o în finală (n.r. la Doha, în 2019) sau când am câştigat împotriva Sofiei Kenin în optimile de finală de la US Open.
  • Să ajung în sferturile de finală aici, la Madrid, este cu adevărat pozitiv. Şi pentru clasamentul mondial" - Elise Mertens, potrivit lesoir.be.

Madrid, program sferturi:

Paula Badosa vs Belinda Bencic

Ashleigh Barty vs Petra Kvitova

Anastasia Pavlyuchenkova vs Karolina Muchova

Aryna Sabalenka vs Elise Mertens

*Partidele au loc miercuri, ele putând fi urmărite în direct pe Digisport 2.

Mutua Madrid Open are loc în perioada 29 aprilie - 8 mai. Face parte din categoria "WTA 1000" și se dispută pe zgură. Ultima campioană (n.r. din 2019) este Kiki Bertens, ea trecând în finală de Simona Halep (6-4, 6-4). Jucătoarea noastră a câștigat trofeul la Caja Magica în două rânduri: 2016 și 2017. Competiția este patronată de Ion Țiriac, iar în România întrecerea este LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport.