Jucătoarea de tenis Carla Suarez Navarro, în vârstă de 32 de ani, a anunțat joi că a învins lupta cu cancerul. Ea a fost diagnosticată cu limfomul Hodgkin la începutul lui septembrie 2020.

Foto:

„Încă un pas pe acest drum. Astăzi termin tratamentul şi pot spune că am învins limfomul Hodgkin. Vă mulţumesc tuturor. Fiecare mesaj de încurajare mi-a adus multă putere. Recunoştinţă infinită întregului personal medical care are grijă de noi în fiecare zi. SUNT VINDECATĂ!", a scris sportiva, pe reţelele de socializare.

Navarro s-a fotografiat purtând un tricou cu sloganul "Stronger than cancer" (Mai puternică decât cancerul).

„Astăzi am terminat în sfârşit tratamentul şi pot spune deja că am învins limfomul. Au fost câteva luni diferite, în care a trebuit să mă confrunt cu o realitate pe care nu o cunoşteam. Fiind disciplinată şi ascultând în permanenţă sfatul medicului, s-au pus bazele pentru a depăşi boala", a adăugat sportiva.

În cadrul protocolului pentru astfel de afecţiuni, Carla Suarez va trebui să efectueze un control preventiv la trei luni pentru a vedea evoluţia după tratament, potrivit mundodeportivo.com, citat de News.ro.

Carla Suarez Navarro a fost diagnosticată cu limfomul Hodgkin, un cancer al sistemului limfatic, la începutul lui septembrie 2020. Ea a urmat șase luni de chimioterapie, pentru ca recent să se poată întoarce la antrenamente.

Tenismena nu a mai evoluat de la turneul organizat la Doha în februarie 2020, urmând pauza generată de pandemie și apoi diagnosticul de la începutul lunii septembrie.

Navarro anunțase la sfârșitul lui 2020 că plănuiește să se întoarcă pe teren, pentru ”a juca trei sau patru turnee, nu mai mult”. Sportiva își dorește foarte mult să se retragă pe terenul de tenis, iar presa din Spania susține că ea s-ar putea întoarce chiar la Mutua Madrid Open, turneu patronat de Ion Țiriac.

În cariera ei, Carla Suarez Navarro a câştigat la simplu două turnee, Oeiras - 2014 și la Doha, şi a mai disputat nouă finale, cele mai importante la Miami şi Roma, în 2015. Cea mai bună clasare a jucătoarei spaniole a fost locul 6 WTA, în 2016.