A fost diagnosticată în toamna anului trecut cu cancer limfatic, iar imaginile cu ea pe patul de spital au făcut rapid înconjurul planetei. Carla Suarez Navarro vine cu o veste minunată: a revenit la antrenamente după ce a câștigat unul dintre cele mai importante meciuri din viața ei.

Foto:

Carla Suarez Navarro a fost diagnosticată cu limfomul Hodgkin, un cancer al sistemului limfatic, la începutul lui septembrie 2020. Ea a urmat șase luni de chimioterapie, pentru ca recent să se poată întoarce la antrenamente.

„Sunt incredibil de fericită să am oportunitatea de a mă antrena din nou. Multe mulțumiri tuturor celor care mi-au transmis afecțiunea și mesajele lor de susținere, înseamnă enorm", a postat pe Instagram jucătoarea spaniolă, împreună cu o poză cu ea de la atrenamente.

Tenismena nu a mai evoluat de la turneul organizat la Doha în februarie 2020, urmând pauza generată de pandemie și apoi diagnosticul de la începutul lunii septembrie.

Navarro anunțase la sfârșitul lui 2020 căplănuiește să se întoarcă pe teren, pentru ”a juca trei sau patru turnee, nu mai mult”. Sportiva își dorește foarte mult să se retragă pe terenul de tenis, iar presa din Spania susține că ea s-ar putea întoarce chiar la Mutua Madrid Open, turneu patronat de Ion Țiriac.

În cariera ei, Carla Suarez Navarro a câştigat la simplu două turnee, Oeiras - 2014 și la Doha, şi a mai disputat nouă finale, cele mai importante la Miami şi Roma, în 2015. Cea mai bună clasare a jucătoarei spaniole a fost locul 6 WTA, în 2016.