John Higgins (de patru ori campion mondial) și Mark Allen (al treilea jucător al lumii) se află la egalitate, scor 4-4, în meciul contând pentru optimile Campionatului Mondial de Snooker de la Crucible.

John HigginsFoto: Colin Poultney/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

John Higgins și Mark Allen, la egalitate în optimile CM Snooker 2024

John și Mark au condus pe rând pe tabelă, dar până acum niciunul dintre cei doi nu a reușit să se desprindă măcar la două frameuri distanță, echilibrul fiind cel care a dominat duelul.

De-a lungul timpului, cei doi s-au intersectat de 28 de ori, scorul la general fiind de 15-13 pentru Allen. John stă însă mai bine la numărul total de frameuri câștigate: 138-130.

Stephen Maguire (locul 28 mondial) îl conduce pe Shaun Murphy, cel care s-a încoronat campion la Crucible la ediția din 2005. Este 10-6 pentru scoțian.

Singurul meci din optimi care nu a început încă este cel dintre Ronnie O'Sullivan și Ryan Day (va debuta duminică, 28 aprilie).

Cunoaștem și un prim duel din sferturile CM de Snooker: Judd Trump (al doilea jucător al lumii) îl va întâlni pe Jones Jak (44 mondial).

Optimile de la CM Snooker 2024

David Gilbert vs Robert Milkins 13-4

Stephen Maguire vs Shaun Murphy 10-6

Joe O'Connor vs Kyren Wilson 2-6

Mark Allen vs John Higgins 4-4

Judd Trump vs Tom Ford 13-7

Jak Jones vs Jiahui Si 13-9

Jack Lisowski vs Stuart Bingham 3-5

Ryan Day vs Ronnie O'Sullivan 0-0

Cum se joacă la Campionatul Mondial 2024

Disputele din turul întâi s-au jucat după sistemul „cel mai bun din 19 frame-uri”. În turul doi, regula este de „cel mai bun din 25 de frame-uri”, la fel ca și în sferturi.

În semifinale, învingătorul va fi stabilit după sistemul „cel mai bun din 33 de frame-uri”. În fine, în marea finală câștigătorul va fi stabilit după „cel mai bun din 35 de frame-uri”.

Cum se va juca în finală

Prima sesiune a finalei va avea 8 frame-uri. A doua sesiune va fi compusă din 9 frame-uri, a treia din 8 frame-uri. În fine, sesiunea finală va avea cel mult 10 frame-uri (se pot juca sau nu toate, în funcție de scorul de pe tabelă).

De știut despre CM de Snooker 2024

Ronnie O'Sullivan este (și) la această ediție marele favorit al specialiștior la câștigarea Campionatului Mondial de Snooker, un eventual succes ducându-l pe cel supranumit „The Rocket” de unul singur pe primul loc, în fața lui Stephen Hendry, marele rival (în prezent cei doi au câte 7 titluri la Crucible Theatre).

  • Dată de desfășurare: 20 aprilie - 6 mai
  • Locație: Crucible Theatre
  • Oraș: Sheffield
  • Eveniment organizat de: World Snooker Tour
  • Premii totale: £2,395,000
  • Marele învingător: £500,000
  • Transmisie tv în România: canalele Eurosport.
  • HotNews.ro vă va ține la curent cu toate noutățile zi de zi pe durata Campionatului Mondial.
  • Campionul en-titre: Luca Brecel (2023).

>> Ronnie O'Sullivan a vorbit cu HotNews.ro despre presiunea fantastică de dinaintea CM de Snooker - Cine este personajul cheie din spatele „geniului neînțeles”

>> PREZENTARE Ronnie O'Sullivan, față în față cu istoria - Tot ce trebuie să știi despre CM Snooker 2024

>> Surpriză mare la CM Snooker - Campionul mondial en-titre, eliminat incredibil în primul tur