Novak Djokovic este rege la Melbourne pentru a noua oară, iar grație acestui succes s-a apropiat din nou de Roger Federer și Rafael Nadal. Sârbul se află la doar două titluri majore de marii săi rivali, iar Goran Ivanisevic (antrenorul lui Nole) știe cum va decurge lupta de la nivel înalt.

Novak DjokovicFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Croatul din loja lui Djokovic nu le dă o veste prea bună fanilor lui Federer: elvețianul ar mai avea o singură șansă la cucerirea vreunui Grand Slam: Wimbledon 2021.

De asemenea, Ivanisevic speră ca Nadal să nu mai câștige două Grand Slam-uri.

Ivanisevic despre lupta de la vârf

"E senzațional (n.r. ce a realizat elevul său la Melbourne). Și-a asigurat Grand Slam-ul cu numărul 18 și acum cursa e deschisă.

Va fi extrem de palpitant, Novak are foarte multă încredere în el. Nadal va mai câștiga cu siguranță un Grand Slam, sper să nu fie vorba chiar de două.

Toți trei sunt incredibili, produc un tenis excepțional exact când lumea le grăbește retragerea. Vin din spate jucători buni, tineri, dar Nole, Rafa și Roger sunt mai buni, în special în finale.

Nu știu când se va termina dominația lor, dar sunt în continuare capabili să producă cel mai bun tenis al lor în meciurile mari.

Aștept cu mare interes ca Roger să revină în circuit. Va fi foarte interesant să vedem ce se va întâmpla la Roland Garros și Wimbledon.

Am spus de mai mulți ani că Rafa și Nole îl vor depăși pe Federer și, evident, îmi mențin părerea" - Goran Ivanisevic, citat de tennisworld.usa.

Clasament Grand Slam-uri:

1 Roger Federer / Rafael Nadal 20

2 Novak Djokovic 18.

VIDEO De neoprit: Novak Djokovic, campion la Australian Open pentru a noua oară