Câștigător de opt ori la Melbourne, Novak Djokovic a avut serios de muncă pentru a-l învinge pe Alexander Zverev (cap de serie numărul șase). Sârbul a stat pe teren trei ore și 30 de minute (6-7(6), 6-2, 6-4, 7-6(6)), iar pentru un loc în marea finală se va duela cu locul 114 din ierarhia ATP, Aslan Karatsev.

Novak DjokovicFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

După ce a pierdut primul set în tiebreak, Nole a avut puterea să revină, cu toate că a avut ceva probleme împotriva lui Zverev (și-a cedat serviciul în trei din cele patru seturi).

Dar, un mare campion găsește resursele necesare să se impună chiar și atunci când nu se află în cea mai bună zi.

Djokovic a rupt și o rachetă în setul al patrulea, iar de la acel moment a reușit parcă să-și adune altfel gândurile, iar rezultatele s-au văzut pe tabela de pe Rod Laver Arena.

S-a încheiat 6-7(6), 6-2, 6-4, 7-6(6) pentru liderul mondial, după un meci cu multă risipă de energie.

Rezumatul partidei Djokovic vs Zverev:

De știut:

Djokovic s-a calificat în a 39-a semifinală de Grand Slam din carieră.

Duel inedit în semifinale

Debutant pe tabloul principal de la un Grand Slam, Aslan Karatsev (114 ATP) a completat parcursul fantastic de la Melbourne cu o victorie contra lui Grigor Dimitrov (bulgarul a avut și probleme medicale la spate).

Rusul este doar al cincilea jucător din Era Open care atinge semifinalele la un Grand Slam după ce a jucat în calificări.

Vor avea loc miercuri în sferturi:

Andrey Rublev (7) vs Daniil Medvedev (4)

Stefanos Tsitsipas (5) vs Rafael Nadal (2).