Perechea Simona Halep/Daria Gavrilova (România/Australia) s-a retras din proba de dublu a turneului Gippsland Trophy, înaintea meciului din sferturi cu echipa Mihaela Buzărnescu/Alize Cornet (România/Franţa).

Mihaela BuzarnescuFoto: CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

Halep a jucat, vineri, şi la simplu, fiind învinsă, tot în sferturi, de Ekaterina Alexandrovadin Rusia, cu scorul de 6-2, 6-1. În primul set, numărul 2 mondial a acuzat dureri la spate, având nevoie de intervenţia fizioterapeutului, la scorul de 2-5.

În urma forfait-ului adversarelor, Mihaela Buzărnescu şi Alize Cornet au acces în semifinale, fază în care vor întâlni principalele favorite, jucătoarele cehe Barbora Krejcikova şi Katerina Siniakova, informează News.ro.

Calificarea în semifinale este recompensată la acest turneu cu un premiu total de 8.350 de dolari şi cu 185 de puncte WTA.

Pe cealaltă parte a tabloului, Monica Niculescu și Patricia Ţig au ratat calificarea în semifinale după ce au fost învinse, vineri, cu scorul de 2-6, 6-2, 10-8, de rusoaicele Anna Blinkova şi Veronika Kudermetova, favoritele numărul 8.

Niculescu şi Ţig vor primi un premiu total de 4.310 de dolari şi 100 de puncte WTA fiecare.