Rețelele sociale joacă un rol important și în tenisul mondial la fel precum o fac și în alte sporturi. Sunt jucători și jucătoare cu milioane de fani pe diferitele conturi, iar pentru unii postările înseamnă o sursă suplimentară de venit (sunt atât de cunoscute cazurile Cristiano Ronaldo și Lionel Messi).

HotNews.roFoto: Hotnews

Organizatorii de la Australian Open au publicat pe Instagram o imagine în care îi prezintă pe cei care domină aceste ierarhii.

Surprinzător sau nu, "rege" din acest punct de vedere este Rafael Nadal. Ibericul are 15.7 milioane de urmăritori pe contul personal de Twitter.

14.8 milioane de persoane au dat like paginii oficiale de Facebook a lui Roger Federer, elvețianul fiind unul dintre cei mai îndrăgiți sportivi din istorie.

Serena Williams este foarte urmărită pe Instagram, acolo unde campioana din SUA are peste 12.7 milioane de fani.

În fine, Novak Djokovic stă cel mai bine pe contul personal de Twitter, acolo unde 8.7 milioane de oameni apreciază contul liderului ierarhiei ATP.

Văzută drept una dintre cele mai sexy jucătoare din circuit, Eugenie Bouchard se poate lăuda cu 2.1 milioane de fani pe Instagram.

Simona Halep se află și ea în partea superioară a ierarhiilor care îi conțin pe fanii de pe rețelele sociale, sportiva noastră stând cel mai bine pe Facebook (1.7 milioane de persoane au dat like paginii sale).

*Numărul persoanelor care dau like unor pagini poate varia de la o zi la alta.

Simona Halep

  • 1.6 milioane de urmăritori pe Instagram
  • 389.1 mii de urmăritori pe Twitter
  • 1.7 milioane de urmăritori pe Facebook

Australian Open, primul Grand Slam al noului sezon competițional, va avea loc în perioada 8-21 februarie 2021. La turneul de la Melbourne, Simona Halep va fi cap de serie numărul doi.

La ediția din 2020, Simona a ajuns până în semifinale, acolo unde a fost învinsă după un meci foarte echilibrat de Garbine Muguruza.