Pandemia de coronavirus dă multe bătăi de cap organizatorilor de la Australian Open. În acest moment, nu este bătută în cuie perioada în care se va disputa primul Grand Slam al lui 2021, iar pentru calificări a fost înaintată o locație surprinzătoare de desfășurare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform cotidianului spaniol Marca, partidele de calificare pentru Openul de tenis al Australiei 2021 ar urma să aibă loc la Dubai începând cu data de 8 ianuarie, în timp ce turneul de Grand Slam ar putea fi reprogramat în perioada 8-21 februarie.

Această idee era avansată şi studiată de mai multe zile, iar, conform cotidianului spaniol, aceasta este în faza de concretizare.

În timp ce reprezentanţii tenisului mondial sunt în aşteptarea oficializării de către forurile competente a organizării turneului de Grand Slam, care ar urma să fie reprogramat în perioada 8-21 februarie, conform ultimelor date, calificările ar urma să aibă loc anterior în oraşul din Emiratele Arabe Unite.

Obiectivul este să se evite sosirile dispersate pe teritoriul australian, reducerea densităţii populaţiei în "bula" de la Melbourne, permiţând jucătorilor calificaţi să se deplaseze în statul Victoria în jurul datei de 15 ianuarie şi să respecte cele 14 zile de izolare impuse, înainte de a debuta pe tabloul principal.

ATP ar putea deschide sezonul pe 4 ianuarie, cu turneul de la Delray Beach (Florida), programat în mod obişnuit la jumătatea lunii februarie.

Recent, ministrul Sportului din statul Victoria, Martin Pakula, a afirmat că Openul Australiei, primul turneu de Grand Slam al anului viitor, prevăzut în perioada 18-31 ianuarie, va fi "cel mai probabil' amânat cu o săptămână sau două, în condiţiile în care discuţiile între factorii responsabili privind măsurile sanitare care urmează să fie adoptate sunt în plină desfăşurare, transmite Agerpres.