În urmă cu puțin timp, Severin Luthi a anunțat că recuperarea lui Roger Federer după operația suferită la genunchi nu decurge conform planului. Marele campion din Basel a venit cu o completare care cu siguranță nu îi va încânta pe fanii săi: chiar dacă se va mai juca tenis în acest sezon, recordmanul titlurilor de Grand Slam nu va mai apărea pe teren în 2020.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ultimele informații din cadrul ATP spun că sezonul 2020 va fi reluat odată cu hardul american. Chiar dacă acest lucru se va întâmpla, Roger Federer nu va fi acolo.

De fapt, indiferent cât tenis se va mai juca sau nu în 2020, elvețianul nu va mai putea fi văzut pe teren.

Roger a disputat în acest an un singur turneu: Australian Open. La Melbourne, Federer s-a oprit în semifinale, acolo unde a fost învins de Novak Djokovic (cel care avea să câștige de altfel Grand Slam-ul).

Roger Federer conduce clasamentul titlurilor de Grand Slam câștigate, elvețianul având 20 de trofee. El este urmat de Rafa Nadal (19) și Novak Djokovic (17).

"În urmă cu câteva săptămâni, întâmpinând probleme în procesul de reabilitare, a trebuit să fiu supus unei noi şi scurte intervenţii artroscopice la genunchiul meu drept. Acum, la fel cum am făcut până în sezonul 2017, intenţionez să-mi iau timpul necesar pentru a fi pregătit 100% să joc la cel mai înalt nivel al meu. Îmi vor lipsi fanii mei şi circuitul, dar aştept cu nerăbdare să îi văd pe toţi înapoi în circuit, la începutul sezonului 2021" - Roger Federer, pe contul personal de Twitter.

Postarea lui Roger Federer:

Ce spune ATP-ul: