​Un turneu demonstrativ de tenis și-a făcut loc în plină pandemie de coronavirus, acestea fiind de fapt primele meciuri jucate după ce sezonul a fost întrerupt în prima parte a lunii martie din cauza Covid-19.

Jucatori de tenis, cu masca pe fataFoto: Captura YouTube

Ce reguli au fost

Competiția a avut loc în Germania, la Hohr-Grenzhausen, iar jucătorii au respectat reguli importante: au purtat mască de protecție la venirea în complex (unii le-au avut inclusiv la încălzire), fiecare jucător a stat izolat timp de două săptămâni, iar un doctor le-a certificat acestora că sunt apți de joc (li s-a luat inclusiv temperatura), informează presa germană.

Nu au existat copii de mingi sau arbitri de linie, iar gustările și băuturile au fost preambalate. De asemenea, așa cum era de așteptat, au lipsit spectatorii.

De notat că la turneu au participat opt jucători germani, printre aceștia aflându-se și Dustin Brown (a devenit cunoscut în circuit după ce l-a eliminat pe Rafael Nadal de la Wimbledon la ediția din 2015).

"Este atât de frumos să joc din nou în sfârșit, dar și un pic suprarealist, ca să fiu sincer, uitându-mă la tot ceea ce se întâmplă în lume. În pofida tuturor măsurilor de siguranță, toată lumea cred că s-a descurcat destul de bine. Am fost foarte fericit să fiu aici" - Dustin Brown.

"Acest eveniment a ajutat mult din punct de vedere psihic, este greu să îți dorești să te antrenezi atunci când știi că nu poți juca. Acum este o speranță", a completat sportivul în vârstă de 35 de ani.

Cel mai frumos punct al întrecerii i-a revenit spectaculosului Dustin Brown: