A ocupat locul 3 în lume, iar în decembrie 2015 a surprins aproape pe toată lumea atunci când a anunțat că va fi antrenorul lui Roger Federer. Ivan Ljubicic l-a ajutat pe marele campion elvețian să își treacă în impresionantul CV încă trei Grand Slam-uri, iar acum vine cu precizări în legătură cu momentul retragerii lui Mister Perfect.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe finalul lui 2015, știrea că Ivan (fost adversar al elvețianului de 16 ori în circuit) îi va fi antrenor lui Roger a uimit pe mulți. Mutarea s-a dovedit una inspirată, croatul punând umărul la cele trei Grand Slam-uri cucerite de elvețian (Australian Open 2017, 2018 și Wimbledon 2017).

Când se va retrage marele Roger

Într-o perioadă în care tenisul a luat o pauză din cauza pandemiei de coronavirus, Ljubicic a venit cu unele precizări despre starea de sănătate a lui Roger și despre momentul în care marele campion elvețian se va retrage.

"Roger se află în plină procedură de refacere după operația suferită la genunchi. Pentru noi nu se schimbă prea mult lucrurile (n.r. face referire la oprirea sezonului din cauza Covid-19), programul este același. Încă nu am vorbit despre 2021.

Cu siguranță însă că timpul nu se oprește, iar el va avea 40 de ani anul viitor, dar vă pot asigura că nu și-a fixat și nu mi-a transmis nicio țintă în legătură cu o posibilă retragere", a precizat Ivan Ljubicic pentru Sky Sports.

Vestea poate fi considerată una bună pentru fanii lui Roger (și nu numai), în mintea elvețianului neexistând deocamdată un gând în legătură cu această posibilitate.

Cum va arăta tenisul după pandemie

"Guvernele diferitelor țări ne vor spune când vom putea călători din nou în întreaga lume. Probabil că jucătorii cu multă experiență vor putea gestiona mult mai bine revenirea pe teren, dar în realitate nu știm ce se va întâmpla.

Jucătorilor le place continuitatea (exact ceea ce nu s-a întâmplat în acest an). Un produs poate avea o valoare mai mare decât două (n.r. face referire la o eventuală fuziune între WTA și ATP). De asemenea, să ne gândim la drepturile tv care ar putea fi toate într-un singur loc, cu tot cu Grand Slam-uri. Ideea este cu siguranță bună, chiar dacă pentru realizarea acesteia va mai fi mult drum de parcurs", a completat Ljubicic.

Născut pe 8 august 1981, Roger Federer este considerat de mulți drept cel mai mare jucător din istoria tenisului. A încheiat de cinci ori anul pe locul 1 în lume (2004, 2005, 2006, 2007 și 2009), iar în dreptul său sunt trecute 103 titluri. Dintre acestea, 20 sunt de Grand Slam (un record).