Simona Halep este de acord cu propunerea lui Roger Federer, aceea de unificare a WTA și ATP. De asemenea, fostul lider mondial al ierarhiei feminine mai cere premii egale cu ale bărbaților la toate întrecerile.

HotNews.roFoto: Hotnews

Simona vrea premii egale între bărbați și femei

"Cred că avantajele acestei uniuni ar fi o unificare a sportului şi o forţă mai mare împreună. Dacă ai un singur produs, un singur brand şi toată lumea munceşte împreună pentru a realiza aceleaşi obiective, viitorul tenisului poate fi foarte strălucitor după ce vom ieşi din această criză.

Bărbaţi şi femei la acelaşi nivel, promovaţi şi cu drepturi de marketing vândute în acelaşi fel şi cu oportunităţi egale şi bineînţeles cu premii egale pe tablouri.

De asemenea, ar fi interesant să avem şansa de a lucra mai aproape de jucătorii de top la masculin" - Simona Halep, într-un interviu pentru Reuters.

În prezent, iubitorii sportului alb plătesc pe diferite platforme TV pentru a urmări meciurile, iar o unificare a organizaţiilor ar putea simplifica înţelegerile cu sponsorii şi contractele de televiziune.

Rămâne de văzut dacă o eventuală fuziune ar putea aduce în curtea ATP-ului și o serie de practici folosite până acum doar de WTA, cum ar fi permiterea antrenorilor pe teren (on-court coaching).

Darren Cahill, de acord cu Roger Federer: Susține ideea fuziunii ATP - WTA