Australianul Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, susţine ideea fuziunii forurilor care conduc circuitul masculin (ATP) şi pe cel feminin (WTA), el considerând că tenisul ar fi astfel mai simplu pentru sportivi şi pentru fani, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Roger Federer a sugerat fuziunea, miercuri, în social media, idee care nu a fost respinsă de conducătorii ATP şi WTA, Andrea Gaudenzi şi Steve Simon.

Cahill a declarat că o uniformitate în ceea ce priveşte regulamentele şi clasamentele ar ajuta toate părţile implicate.

“Cred, ipotetic, că ar fi o poziţie foarte bună pentru un jucător de tenis, pentru că ştii că fiecare decizie luată este luată în interesul sportului”, a afirmat Darren Cahill pentru Jurnalul National.

În tenisul mondial nu există doar ATP şi WTA, ci şi ITF şi board-urile celor patru turnee de grand slam. Cei care doresc să vizioneze meciuri de tenis trebuie să plătească pentru diferite platforme, în funcţie de înţelegerea pe care o are forul care coordonează competiţia. O fuziune ATP-WTA ar simplifica sponsorizările şi contractele TV.

“În acest moment, ca fan al tenisului, dacă încerci să te uiţi la meciuri, că este Cupa Davis, Fed Cup, WTA, ATP, că sunt turnee mici… sunt atât de multe platforme diferite pe care un fan trebuie să se înscrie. Este bulversant. Şi în social media va fi mult mai simplu în cazul fuziunii celor două circuite. În loc să concureze unul împotriva altuia pentru spaţiu social media, totul va fi unit”, a afirmat antrenorul australian.

Cahill mai este de părere că trebuie rezolvate problemele egalităţii în privinţa premiilor şi drepturilor. “În acest moment, băieţii sunt mai puternici la masa negocierilor în ceea ce priveşte drepturile TV. Cred că va accepta toată lumea asta (fuziunea). Evident, vor fi unele resentimente din partea unor jucători din circuitul masculin, dar cred că majoritatea va vedea avantajele şi va înţelege că este ceea ce trebuie făcut”, a adăugat Darren Cahill, citat de News.ro.