"Serviciul m-a scos de multe ori din încurcătură", a recunoscut tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul 2 mondial, după ce a trecut joi fără mari probleme de elveţianul Roger Federer, cu 7-6 (1), 6-4, 6-3, în prima semifinală de la Australian Open, urmând să joace în ultimul act cu învingătorul dintre germanul Alexander Zverev şi austriacul Dominic Thiem, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat, în conferinţa de presă de după meci, dacă i-a fost greu să abordeze meciul fără să ştie în ce condiţie fizică este Federer, care avea dureri la aductori, Djokovic a răspuns: "Am încercat să mă gândesc la mine. Echipa mea mi-a spus să acord prioritate senzaţiilor mele în loc să mă gândesc cum se va simţi el, cum se va simţi sau cum va juca. E însă mai uşor de zis decât de făcut. La început, am dat prea mare importanţă la ce făcea el. Nu loveam aşa cum voiam.

Serviciul m-a scos de multe ori din încurcătură. După ce am luat primul set, care a fost crucial, m-am relaxat puţin şi am început să lovesc mai bine mingea. Simţeam cum controlez mai bine meciul. Nu e niciodată uşor să joci împotriva lui Roger. Era clar că suferea. Se vedea după cum se mişca. Merită respect fiindcă a încercat să dea ce are mai bun. A jucat foarte bine. Venea la fileu şi încerca să varieze loviturile."

"Da, sunt mulţumit de cum m-am simţit şi cum am jucat. Cred că ATP Cup (câştigată de Serbia - n. r) a decurs cu adevărat bine pentru mine, am petrecut multe ore pe teren, la simplu şi la dublu. A fost o bună pregătire pentru Openul Australiei. Acum am două zile de odihnă, ceea ce-mi lasă mai mult timp să mă refac şi să regăsesc energia de care e nevoie pentru finală", a afirmat sârbul.

Întrebat pe cine crede că va întâlni în finală, pe Thiem sau pe Zverev, el a spus: "Dominic a câştigat ultima noastră întâlnire directă, la Londra, a fost foarte echilibrat. Ieri a jucat un meci incredibil împotriva lui Rafa. E categoric unul dintre cei mai buni jucători din lume. Merită să ajungă aici. S-ar spune că a progresat mult pe suprafaţă dură, fiindcă jocul lui e făcut mai mult pentru suprafeţele lente.

Cred însă că victoria lui de anul trecut de la Indian Wells, învingându-l pe Roger în finală, l-a făcut probabil să aibă mare încredere că poate câştiga şi turnee mari pe alte suprafeţe. Alexander n-a început foarte bine anul. M-am antrenat cu el la Brisbane în timpul ATP Cup. Nu se simţea prea bine pe teren, era lipsit de încredere. E impresionant cum a jucat până acum în acest turneu, construindu-şi jocul şi arătând un nivel ai ridicat", a concluzionat Djokovic, informează Agerpres.

VIDEO Australian Open: Novak Djokovic, pentru a opta oară în finala de la Melbourne (7-6(1), 6-4, 6-3 vs Roger Federer)

Roger Federer surprinde - Ce șanse crede că avea să-l învingă pe Novak Djokovic