Ashleigh Barty a avut parte de un meci foarte greu cu Danielle Collins, fiind nevoie de tiebreak în decisiv pentru a fi stabilită învingătoarea. Liderul mondial s-a impus, scor 3-6, 6-1, 7-6(5), după un duel de o oră și 52 de minute. Barty o va întâlni în finala turneului de la Adelaide pe Dayana Yastremska (24 WTA).

HotNews.roFoto: Hotnews

Barty și Collins au oferit un meci care a avut de toate: răsturnări de situație, lovituri superbe, raliuri intense și multă emoție. Americanca a intrat mai bine în meci și a câștigat primul set (6-3). Trezită oarecum din letargie de pierderea manșei, Ash a accelerat, a deschis foarte bine terenul cu forehand-ul și a fost solidă de la lansare. A trimis semifinala în decisiv după ce s-a impus cu 6-1.

Barty a fost prima care a rupt echilibrul în setul al treilea: a făcut break-ul la 3-3 și părea scăpată în învingătoare. A urmat însă un game slab de serviciu, iar pe fondul unor retururi precise și puternice ale americancei a apărut rebreak-ul. S-a ajuns în tiebreak, acolo unde Ashleigh a fost până la urmă jucătoarea care și-a stăpânit mai bine nervii. A fost 7-5 pentru australiancă, iar Barty va juca în marea finală contra jucătoarei Dayana Yastremska (24 WTA).

Barty, în finală la Adelaide:

Semifinale:

Dayana Yastremska - Aryna Sabalenka 6-4, 7-6(4)

Ashleigh Barty - Danielle Collins 3-6, 6-1, 7-6(5)

Finala dintre Barty și Yastremska va avea loc sâmbătă, de la ora 04:00 (ora României). Meciul va fi putea fi urmărit în direct pe Digisport 2.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO Capăt de drum: Ayrna Sabalenka, eliminată în semifinale la Adelaide