Simona Halep (4 WTA), Sorana Cîrstea (72 WTA) și Marius Copil (155 ATP) au postat pe Facebook mesaje de susținere pentru Ion Țiriac (80 de ani), care nu a fost încă validat în funcția de președinte al Federației Române de Tenis.

Simona Halep si Ion TiriacFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Zilele trecute, noi jucătorii, am citit o știre prin care cineva anunță un succes triumfător al unei noi întârzieri la procedura de recunoaștere a noului președinte al Federației Române de tenis, Dl Ion Țiriac. Noi știm că aceste alegeri au fost democratice și avem convingerea fermă, că la ora actuală, Ion Țiriac este singurul om care nu poate fi suspectat de vreun interes cu privire la conducerea tenisului din România. Cu toate astea, noi nu înțelegem de ce Ministerul Tineretului și Sportului refuză în continuare să finanțeze Federația Română de Tenis. Această finanțare nu este pentru noi, este pentru activitatea de zi cu zi a Federației și în special pentru toate acțiunile dedicate juniorilor și tinerilor jucători de tenis. Suntem oricum în ceasul al 12-lea, la un nivel scăzut al întregului sport din România și cu toate astea ministerul refuză să finanțeze o Federație pentru că cineva contestă în instanțe în permanență acțiunile Federației. Nu înțelegem cum s-a ajuns în această situație și de ce nimeni nu ia o hotărâre sau o poziție față de toate aceste probleme.

În timpul în care amânarile sunt declarate “mari victorii”, proiectele mari pentru copii și juniori sunt oprite pe loc, pentru că statul refuză să le finanțeze. Nu trimitem destui copii la competiții, nu le plătim antrenorii, nu le dăm alimentație, medicamentație, pregătire fizică, nu ne apucăm de centre regionale, toate pentru că domnul Țiriac nu apare încă într-un registru!!! Iar dacă nu apare într-un registru, Ministerul nu știe, nu are habar cine a fost ales președinte, chiar dacă a participat la congresul de alegeri!

O astfel de situație este greu de înțeles – viitorul tenisului românesc chiar nu merită să fie omorât cu totul de birocrație și declinare continuă de responsabilitate.

Din poziția noastră de promotori ai sportului românesc și ai României, solicităm responsabilitate din partea Ministerului, respectiv reluarea în regim de urgență a finanțării Federației și a programelor sale, acțiune de natură să mențină viu spiritul sportiv și performanțele românești la nivel național și internațional" - au scris Simona Halep și Marius Copil.

"Am citit o știre zilele trecute în care se anunță cu succes o nouă întârziere la procedura de recunoaștere a noului președinte FRT , Dl Ion Țiriac! Se anunță cu succes încă o lună în care nu sunt bani pt copii și juniori!!!!

Dl Ion Țiriac a câștigat aceste alegeri democratic și este singurul om ce nu poate fi suspectat de vreun interes cu privire la conducerea tenisului din România!

Cu toate acestea Ministerul Tineretului și Sportului refuză în continuare finanțarea FRT.

Această finanțare nu este pentru noi, este pentru activitatea zilnică a federației, pentru juniori și copii!

În cel mai scăzut moment al întregului sport românesc, MTS refuză să finanțeze FRT pentru că un domn Vecerdea contesta în instanța acțiunile acestei federații.

În timp ce amânările sunt salutate cu fericire și declarate "mari victorii", proiectele pt copii și juniori sunt oprite. Nu mai sunt bani pt turnee, echipamente, antrenori, centre regionale și așa mai departe! Toate acestea pt că domnul Țiriac nu apare încă într-un registru, iar dacă nu figurează în acest registru Ministerul nu știe cine a fost ales președinte, deși a participat la congresul de alegeri!

Viitorul tenisului românesc chiar nu merită să fie distrus de birocrație!

Din poziția noastră de promotori ai sportului românesc solicităm responsabilitate din partea ministerului, respectiv reluarea în regim de urgență a finanțării FRT și a programelor sale!" - postarea Soranei Cîrstea.

Omul de afaceri Ion Ţiriac a devenit, la 19 iunie, noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, el câştigând din primul tur alegerile organizate la Centrul Naţional de Tenis. Federaţia Română de Tenis a fost exclusă de la finanţare încă din anul 2017.

Marius Vecedea, cel care a contestat şi mandatul lui George Cosac, continuă acţiunile în instanţă, iar Ministerul Tineretului şi Sportului refuză să susţină financiar FRT, scrie News.ro.