​Și-a ținut în mare parte viața privată departe de ochii presei, iar nunta nu avea cum să se desfășoare în alte coordonate. Rafael Nadal a spus adio burlăciei la una dintre cele mai scumpe proprietăți din Mallorca - "La Fortaleza". Nici măcar presa iberică nu a cunoscut foarte multe detalii, măsurile de securitate fiind unele extreme.

Rafael Nadal si Maria Francisca PerelloFoto: Captura YouTube

Rafael Nadal (33 de ani) și Xisca Perello (Maria Francisca Perello - 31 de ani) s-au căsătorit în cursul zilei de sâmbătă (sunt împreună de 14 ani).

Ce s-a putut afla despre nunta lui Rafa

*Informațiile au fost "culese" de la principalele redacții din presa spaniolă

"La Fortaleza" este o locație de lux din Mallorca, edificiul fiind construit în 1628 (a fost văzut inițial ca punct de apărare al insulei). Între timp, aici se foarte greu, iar asta în principal din cauza prețurile amețitoare.

Aici pot fi găsite condiții de cinci stele, iar printre cei care și-au organizat nunta în acest loc se numără Gareth Bale (jucătorul celor de la Real Madrid) și Rudy Fernandez (vedetă a baschetului iberic).

Cum arată de sus locul în care a avut loc nunta lui Rafa:

Viața privată a lui Rafa a fost mereu un subiect tabu pentru presa iberică. Nadal a vorbit foarte rar despre ceea ce se întâmplă cu el în afara terenului, jurnaliștii spanioli fiind nevoiți uneori "să sape" adânc pentru a afla detalii despre cel supranumit "Regele zgurii".

Măsurile de securitate la nuntă au fost unele extreme, după cum informează principalele ziare din Spania. Fără drone, fără elicoptere, fără telefoane mobile, totul să rămână doar în mintea invitaților.

De aceste măsuri nu au fost privați nici angajații restaurantului unde a avut loc nunta. În total, presa iberică a vorbit despre aproximativ 350 de invitați.

Printre invitații de seamă care au luat parte la eveniment s-au aflat Regele Juan Carlos al Spaniei, Carlos Moya (antrenorul lui Rafa), Toni Nadal (unchiul și antrenorul lui Rafa în cea mai mare parte a carierei), Feliciano Lopez (actualul director al turneului de la Madrid), Marc Lopez (cel alături de care Nadal a obținut aurul la dublu la JO de la Rio din 2016), Juan Monaco, Iker Casillas, Fernando Verdasco și David Ferrer (o listă scurtă, desigur).

Marea absență: Roger Federer.

Despre lipsa lui Mister Perfect de la nuntă s-a tot vorbit în ultima perioadă, iar singurii care ar putea să ofere cu adevărat o explicație pe măsură sunt doar cei doi mari rivali (dar și buni prieteni).

Variante au tot existat, ceea ce știm este doar că elvețianul a spus încă de acum câteva săptămâni că nu știe prea multe detalii despre acest eveniment și că oricum are programul încărcat pentru acest weekend (să nu uităm că Federer va participa săptămâna viitoare la turneul de casă de la Basel, unul foarte important pentru el).

Meniu de cinci stele. Cum să putea altfel?

Doar nu v-ați fi imaginat că ar putea să fie altfel: meniul a fost unul de cinci stele - Chef Macarena de Castro, bucătar de rang Michelin, s-a ocupat personal ca totul să fie precum în basme.

Designerul catalan Rosa Clara a realizat rochia purtată de Maria Francesca Perello, mireasa lui Rafa. Conform presei iberice, Nadal a purtat un costum realizat de casa de modă italiană Brunello Cucinelli.

De știut:

Rafael Nadal este ultimul membru al BIG 4 (Federer, Nadal, Djokovic, Murray) care s-a căsătorit: Federer (2009), Djokovic (2014) și Murray (2015) făcând deja acest pas.

Aici poți urmări o fotogalerie cu o parte dintre invitații pe care i-a avut Rafael Nadal la nuntă.

Imagini cu invitații care au fost la nunta lui Rafael Nadal:

"Evident că intenționez să îmi întemeiez o familie. Copiii îmi plac și mi-ar plăcea ca ai mei să facă ce își doresc în viață" - Rafael Nadal, câștigător a 19 titluri de Grand Slam.

Sursa: Marca.com, AS.com, Mundo Deportivo, El Periodico, Sport.es.