A fost învins în semifinalele de la Shanghai și nu a putut trece prea ușor peste acest eșec. Stefanos Tsitsipas a atacat jocul lui Daniil Medvedev, grecul precizând că rusul este plictisitor pe teren.

HotNews.roFoto: Hotnews

A cincea întâlnire directă a fost câștigată tot de Medvedev, la fel ca și precedentele patru. Rusul conduce cu 5-0, iar Tsitsipas a atacat jocul adversarului.

"E atât de plictisitor jocul lui, încât mă urăsc"

"Nu vreau să par nepoliticos, chiar dimpotrivă, dar chiar e plictisitor (n.r. jocul lui Medvedev). Atât de plictisitor jocul lui încât mă urăsc pentru că mă pun în situația de a juca după ritmul lui și nu după al meu. Trebuie să îmi impun stilul. Îmi amintește de copilărie acest gen de meci, de felul în care jucam la 12 ani" - Stefanos Tsitsipas.

"Are un serviciu foarte bun și puternic, dar dacă reușești să-l returnezi, apoi totul ține de abilitatea de a-l plimba în schimburi. În caz contrar, poți juca la nesfârșit un schimb cu el, mingea va veni mereu și mereu înapoi, de fiecare dată", a concluzionat Tsitsipas, citat de tennishead.net.

Medvedev (4 ATP, cea mai bună poziție ocupată până acum în carieră) și Tsitsipas (7 ATP) sunt doi dintre cei mai buni reprezentanți ai noii generații de jucători din circuitul mondial.

Rusul (23 de ani) și grecul (21 de ani) sunt văzuți de către specialiști făcând parte din noul val care va aduce schimbarea celebrului Big 3 din circuitul masculin (Federer, Nadal, Djokovic).

De altfel, cei doi rivali s-au calificat la Turneul Campionilor (o premieră pentru ambii). 6 din cele 8 locuri sunt deja ocupate pentru competiția care va avea loc la Londra, în O2 Arena (10-17 noiembrie - ultima ediție, de anul viitor turneul va fi găzduit de Torino).