Fostă câștigătoare de Grand Slam (la Wimbledon, în 2013), Marion Bartoli critică WTA-ul pentru decizia de a duce Turneul Campioanelor în China. Franțuzoaica spune, printre altele, că tenisul feminin pierde din popularitate prin această mutare, circuitul neavând nume care să umple orice arenă precum ATP-ul (îi are pe Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic).

HotNews.roFoto: Hotnews

WTA-ul nu e într-o direcție bună

"Nu sunt deloc sigură că e o decizie bună să duci Turneul Campioanelor în China, mai ales pentru următorii zece ani (n.r. va avea loc la Shenzhen). Va fi dificil și din punct de vedere al televizărilor. Cine se va uita? Vor fi ore nepotrivite pentru Europa și SUA. În plus, nu sunt sigură că fanii din China vor umple arena.

Îi vezi (n.r. la Beijing și la Shanghai) pentru că acolo vin Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic. Atunci când ai Turneul Campionilor la Londra ai garantat faptul că vei avea tribunele pline și că spectatorii care vin chiar cunosc și apreciază tenisul.

Sunt două Grand Slam-uri în Europa (n.r. Roland Garros și Wimbledon), câte avem în China? Cu tot respectul pentru fanii chinezi, cred că WTA are nevoie de o altă viziune pe termen lung" - Marion Bartoli, citată de tennisworldusa.

Între 2014 și 2018, Turneul Campioanelor a avut loc la Singapore. De la ediția din 2019, competiția care reunește la start cele mai bune opt jucătoare ale anului în curs va avea loc la Shenzhen (până-n 2028).