US Open-ul este turneul de Grand Slam unde rezultatele Simonei nu "s-au legat" neapărat în ultima perioadă. La ediția din acest an, Halep vine cu o mare încredere în propriile forțe (după ce s-a impus la Wimbledon), dar și cu o nesiguranță din punct de vedere fizic (a avut unele probleme la Toronto). Adversara din turul I - Nicole Gibbs - a trecut recent printr-o operație de cancer la glandele salivare, iar după ce a fost nevoită să joace în calificări se va duela pe "Louis Armstrong" cu Simona. Meciul va fi în direct pe Eurosport și LiveText pe HotNews.ro (ar putea începe în jurul orei 20:30).

Nicole GibbsFoto: usopen.org

Cine este Nicole

Născută pe 3 martie 1993, Nicole Gibbs are o poveste de viață aparte. Pe 14 mai 2019, americanca a anunțat că suferă de o formă rară de cancer la glandele salivare și că nu va mai juca o perioadă. A fost operată cu succes în luna mai (nu a participat la Roland Garros-ul de anul acesta), iar apoi pas cu pas a revenit în circuitul WTA, neputând sta departe de tenis.

A disputat calificări la Toronto și a mai participat la un ITF la Vancouver. A pierdut de fiecare dată în turul I. Se află în acest moment pe locul 135 în ierarhia mondială, iar cea mai bună clasare a fost în 2016 (25 iulie), atunci când a ajuns până pe 68.

Nu are rezultate grozave la Grand Slam-uri

Nicole nu se poate lăuda cu performanțe prea mari la turneele majore, cel mai bun rezultat fiind calificarea în turul III la Australian Open, în 2017. A mai bifat turul trei și la US Open (2014).

Rapidă de pe baseline

Americanca face parte din rândul jucătoarelor active de pe baseline. Zona de confort o are undeva la aproape un metru de linia de fund, de unde trimite variat. Întâlnește în general mingea devreme, încercând să deschidă cât mai mult terenul.

Are un backhand cu o mișcare uneori ușor atipică (dă senzația că mai mult împinge mingea), în timp ce dreapta are multă calitate în cross (trimite cu topspin, mingea este învârtită puternic și datorită unei mișcări rapide din încheietură).

Serviciul "a la" Sara Errani

Americanca încearcă de multe ori să imprime un efect cât mai deranjant pentru adversare de la serviciu, acesta fiind unul cu o mișcare copiată parcă de la Sara Errani. Trimite însă mult mai puternic și mai periculos decât italianca mai sus menționată.

Vine la fileu

Preferă să atace în general în cross de pe ambele părți ale terenului, are în mare parte din cazuri adâncime în execuții. Folosește des tactica venirii la fileu, în special după aceste mingi trimise puternic în cross (dacă nu după prima, atunci sigur face pasul la plasă după a doua lovitură cu ajutorul căreia deschide terenul și își face un avantaj în schimb).

Are o defensivă care se poate dovedi pentru adversare: returnează uneori din poziții foarte grele, încercând de fiecare dată să trimită încă o minge înapoi peste fileu.

Și-a făcut deja încălzirea în calificări

Nicole a ajuns pe tabloul principal după ce a trecut prin calificări. A învins-o pe Kaylah McPhee (6-2, 3-6, 6-1), a profitat de abandonul lui Robin Anderson, iar apoi a trecut de Shuai Peng (4-6, 6-4, 6-3).

Simona și Nicole s-au întâlnit o singură dată, în 2018, la Shenzhen, acolo unde Halep a câștigat în două seturi, scor 6-4, 6-1.

Partida de la US Open va avea loc pe "Louis Armstrong", a doua arenă ca mărime de la Flushing Meadows. Întâlnirea este a doua a zilei - după cea dintre Stefanos Tsitsipas și Andrey Rublev, care începe la ora 18:00.

Mats Wilander, despre Simona Halep: Nu îi este frică de nimeni"

"Este o diferenţă masivă între a câştiga un Slam şi a câştiga două. Nu a fost o întâmplare, mai ales că s-a întâmplat pe suprafeţe diferite şi mai ales că s-a întâmplat la Wimbledon. Nu este o întâmplare. Simona ştie că poate câştiga. Nu îi este frică de nimic şi de nimeni.

Ştie cum să joace variat pe suprafeţe diferite şi nu există niciun motiv pentru care să ne gândim că şi-ar putea pierde motivaţia doar din cauză că a câştigat două Slam-uri. Va fi principala favorită în următorii ani să câştige un Slam pe hard. Va găsi o cale, sunt sigur" - Mats Wilander, expert Eurosport.

  • La ultimele două ediții ale US Open-ului, Simona a ieșit de fiecare dată în runda inaugurală: 2017, învinsă de Maria Sharapova, în 2018, învinsă de Kaia Kanepi.

Aici poți vedea un rezumat al singurei întâlniri directe: