Turneul BRD Bucharest a ajuns în faza semifinalelor, acolo unde România are o singură reprezentantă în proba de simplu. Venită din calificări, Patricia Maria Țig se va duela pentru un loc în finală cu Laura Siegemund (Germania, 77 WTA), cap de serie numărul 6. Partida este prima a zilei de sâmbătă pe Terenul central și va începe la ora 15:00.

BRD Bucharest OpenFoto: wtatennis.com

Cele două jucătoare s-au mai înfruntat de două ori în trecut, ambele meciuri având loc în 2016. Victoria i-a revenit de fiecare dată Laurei Siegemund: 4-6, 6-3, 6-3 în primul tur la Charleston și 3-6, 6-3, 6-2 în primul tur la US Open.

Terenul central - meciurile încep la ora 15:00

[Q] Patricia Maria Țig (ROU) - [6] Laura Siegemund (GER)

[Q] Martina di Giuseppe (ITA) - Elena Rybakina (KAZ)

[1] Irina Begu (ROU) / Raluca Olaru (ROU) - Jaqueline Cristian (ROU) / Elena-Gabriela Ruse (ROU)

Perechea Viktoria Kuzmova (Slovacia)/Kristyna Pliskova (Cehia), cap de serie 4, este deja calificată în finala probei de dublu, după ce echipa Aliona Bolsova Zadoinov (Spania)/Tereza Mrdeza (Croația) s-a retras din competiție.

BRD Bucharest Open face parte din categoria International și este dotat cu premii în valoare de 250.000 de dolari. Competiția se desfășoară în perioada 15-21 iulie 2019, la Arenele BNR din Capitală.