​Hubert Hurkacz (48 ATP) i-a pus probleme serioase lui Novak Djokovic. Liderul mondial a avut nevoie de trei ore pentru a-l învinge pe talentatul polonez, scor 7-5, (5)6-7, 6-1, 6-4. În optimi, sârbul se va duela cu învingătorul meciului dintre canadianul Felix Auger-Aliassime (18 ani, favorit 21) și francezul Ugo Humbert (66 ATP).

HotNews.roFoto: Hotnews

Nole a avut nevoie de șapte oportunități pentru a-i sparge o dată serviciul adversarului în primul set. Break-ul a venit târziu, la scorul de 5-5, iar Hurkacz a pus probleme și în ultimul game al primului act. Polonezul a mai salvat trei mingi de break și în setul secund (toate la scorul de 3-3) și s-a impus în tiebreak cu 7-5 (a făcut patru minibreak-uri, cu unul mai mult decât Djokovic). Sârbul a accelerat în următoarele seturi, l-a câștigat pe al treilea cu 6-1 (două break-uri) și pe al patrulea cu 6-4 (s-a impus la retur la scorul de 1-1).

Hubert a servit mai mulți ași (13, față de 9), a avut mai multe lovituri direct câștigătoare (48, în timp ce Djokovic a reușit 45) și a fost aproape de adversar și la numărul de erori neforțate (41, Nole a făcut 39). Diferența a fost făcută de punctele câștigate cu primul serviciu: 82% pentru Djokovic, 68% pentru Hurkacz.

Hurkacz a oferit și salturi spectaculoase:

Novak Djokovic s-a calificat pentru a 12-a oară în optimile turneului de la All England Club (a câștigat titlul în 2011, 2014, 2015 și 2018).

Aici poți citi o amplă prezentare a turneului de la Wimbledon.

Competiția de la "All England Lawn Tennis and Croquet Club" poate fi urmărită în România în direct pe Eurosport (1, 2 și pe Eurosport Player) și LiveText și LiveScore pe HotNews.ro.