Venită din calificări, Ana Bogdan (132 WTA) s-a oprit în primul tur la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului. Românca a oferit o replică de calitate în primul set al întâlnirii cu Johanna Konta (18 WTA, cap de serie 19), un break venit pe final făcând diferența. Jucătoarea noastră a început bine și actul al doilea, a avut două mingi de break la scorul de 1-1, însă apoi a cedat inițiativa și Konta s-a impus în două seturi, scor 7-5, 6-2.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Pentru prezenţa în primul tur la Wimbledon, Ana Bogdan va primi 45.000 de lire sterline (50.000 de euro) şi 40 puncte WTA.
  • În turul al doilea, Johanna Konta o va întâlni pe Katerina Siniakova (Cehia, locul 38 WTA), care a trecut de Ekaterina Aleexandrova (Rusia, 45 WTA), scor 2-6, 6-1, 6-1.
  • Tot marți, Monica Niculescu (111 WTA) a învins-o în primul tur pe Andrea Petkovic (69 WTA), în timp ce Sorana Cîrstea (77 WTA) a fost eliminată de Amanda Anisimova (26 WTA). Luni, Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu s-au calificat în turul al doilea, fază în care vor fi adversare.
  • Ultima jucătoare română care va intra în competiţie pe tabloul principal de simplu este Elena-Gabriela Ruse (176 WTA), venită din calificări, cu Julia Goerges (Germania, locul 17 WTA).

Statistica meciului Bogdan vs Konta:

Ași: 4-6

Duble greșeli: 1-1

Puncte câștigate cu primul serviciu: 67% (20/30) - 79% (30/38)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 55% (16/29) - 58% (14/24)

Puncte câștigate la fileu: 50% (2/4) - 60% (6/10)

Puncte de break câștigate: 0% (0/2) - 50% (3/6)

Lovituri câștigătoare: 9-27

Erori neforțate: 14-29

Total puncte câștigate: 45% (54/121) - 55% (67/121)

Durată meci: 1h 25 min.

Desfășurarea partidei:

Setul II

Ana scapa un rever in afara liniei de fund a terenului si ii ofera doua mingi de meci adversarei. Retur prea lung al britanicei, dupa un serviciu in corp trimis de jucatoarea noastra (30-40). Deplasata mult in exterior, Konta rateaza un rever in lung de linie (40-40). Bogdan comite prima dubla greseala a meciului, inca o minge de meci pentru Konta. Romanca trimite prea lung, iar victoria ii revine Johannei Konta dupa o ora si 25 de minute.

Ana Bogdan salveaza o minge de break a Johannei, dar apoi ia la tinta fileu si game-ul se duce in contul britanicei. Tabela arata acum 4-2 pentru Konta. Jocul curge in favoarea englezoaicei in acest moment, inca un game castigat la 15. Bogdan serveste pentru a ramane in meci.

Ana Bogdan isi trece in cont inca un game solid, inchis cu un as - al treilea pentru ea in aceasta partida (2-2). Bogdan revine de la 0-40, face doua puncte consecutive, dar un serviciu in corp al britanicei o impiedica sa returneze. Se face 3-2 pentru Konta.

Retur bun al Anei, iar lovitura britanicei se opreste in fileu (30-40) - minge de break pentru jucatoarea noastra. Pe serviciul doi al Johannei, Bogdan returneaza cu forehand-ul in fileu (40-40) Konta greseste si timite afara cu tot terenul liber in fata, inca o minge de break. Retur prea moale al Anei, care este pedepsita de Konta. Serviciul o scoate din incurcatura pe Johanna. Se face 2-1 in favoarea sa.

Konta isi mentine ritmul la serviciu. Desi a fost condusa cu 30-15, britanica a revenit si si-a adjudecat game-ul fara emotii (1-0). Ana Bogdan se complica singura dupa ce a avut 40-15, insa a beneficiat de cateva "cadouri" din partea adversarei si a reusit sa-si castige game-ul de serviciu (1-1).

Setul I

Primul serviciu al Anei da semne de slabiciune, iar Konta isi adjudeca doua puncte consecutive (15-40) si mingi de set. Presiunea isi spune cuvantul, Ana greseste si primul set se duce in contul britanicei dupa 47 de minute.

Johanna risipeste multe mingi, iar jucatoarea noastra profita. Un nou game solid pentru Bogdan, care egaleaza situatia pe tabela (5-5). Konta cedeaza un singur punct in game-ul de serviciu si se apropie din nou la un game de castigarea primului set.

Konta raspunde tot cu un game alb. Romanca sta foarte bine in defensiva, dar numarul 18 WTA gaseste niste unghiuri incredibile. Este 5-4 pentru Konta.

Johanna Konta are in serviciu o adevarata arma. Se face 4-3 in favoarea sa dupa un game controlat fara probleme. Jucatoarea noastra da o replica pe masura, reusind primul game alb al partidei (4-4). Ana are un procentaj de 90% la punctele jucate cu primul serviciu pana in acest moment.

Ana isi construieste foarte bine puncte, isi alearga adversara dintr-o parte in alta, iar munca da roade. Romanca a inchis game-ul cu o scurta de efect la care Konta a ajuns prea tarziu (3-3).

La randul sau, Ana transmite multa siguranta la serviciu. Se pastreaza echilibrul in acest start de meci, scor 2-2. Johanna continua sa serveasca impecabil, Ana nu gaseste deocamdata solutii pentru a o pune in dificultate pe britanica. Tabela arata 3-2 pentru Konta.

Bogdan rateaza prima sansa de game, dar revine excelent cu serviciul. Konta nu poate returna si scorul devine 1-1. Favorita gazdelor joaca agresiv, cedeaza un singur punct si isi castiga fara probleme game-ul de serviciu. Konta se afla in avantaj, scor 2-1.

Meciul a inceput cu Johanna Konta la serviciu. Britanica isi trece in cont primul game al partidei, dar a fost nevoita sa munceasca serios. Replica buna a Anei in acest debut de meci.

Bogdan si Konta sunt la incalzire.

Primul meci al zilei de pe Terenul 1 s-a incheiat. Australianca Ashleigh Barty (1 WTA) a invins-o pe chinezoaica Saisai Zheng (43 WTA), scor 6-4, 6-2. Va urma disputa dintre Bogdan si Konta.

Aici poți afla informații în timp real de la meciul Soranei Cîrstea cu Amanda Anisimova.

Ana Bodan (132 WTA) și Johanna Konta (18 WTA) se află față în față pentru a doua oară în acest an. Miza partidei este calificarea în turul al doilea la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului. Meciul de pe Terenul 1 poate fi urmărit în direct pe Eurosport și LiveScore pe HotNews.ro

Singura întâlnire directă dintre Bogdan și Konta a avut loc chiar în acest an, în optimile turneului de la Rabat (pe zgură), unde britanica s-a impus cu 6-1, 6-7(6), 6-2.

Ana Bogdan se află pentru a treia oară în carieră pe tabloul principal de la Wimbledon. În 2017 s-a oprit în turul al doilea (învinsă de Carolina Garcia), iar la ediția de anul trecut a fost eliminată în primul tur de Lara Arruabarrena.

Pentru Bogdan va fi deja a patra partidă pe iarba londoneză în acest an, ea evoluând în calificări. Româncă le-a învins pe Ylena In-Albon (Elveția, 187 WTA), scor 6-2, 6-1, Pemra Ozgen (Turcia, 218 WTA), scor 7-6(1), 7-5, și pe Marie Bouzkova (Cehia, 115 WTA), scor 6-3, 6-1.

Johanna Konta este la a șaptea prezență pe tabloul principal de la Wimbledon, unde a obținut cea mai bună performanță în 2015 și 2016, când a ajuns până în faza optimilor. Anul trecut, britanica a fost învinsă în turul secund de Dominika Cibulkova.

Tot marți, Monica Niculescu a obținut calificarea în runda a doua la Wimbledon, după ce a învins-o pe germana Andrea Petkovic (69 WTA), fost număr 9 mondial, scor 2-6, 6-2, 7-5.