​Turneul de la Roland Garros a lăsat o parte importantă din istoria sa în urmă, vechiul Chatrier fiind dărâmat pentru a face loc unei arene noi, care vrea să țină pasul cu ceea ce deja ofereau celelalte turnee de Grand Slam. Noul Philippe Chatrier nu este finalizat, însă se pot juca fără probleme meciuri la ediția din acest an.

Philippe Chatrier (4)Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Noua arenă este una impunătoare, o construcție care a prins viață pe repede înainte, francezii reușind ca de la o ediție la alta să un stadion la cele mai înalte standarde.

A plouat la Paris în după amiaza zilei de sâmbătă, vremea rea fiind un mai vechi dușman al celui de-al doilea Grand Slam al anului.

Atmosfera în complex este deja una care seamănă cu ceea ce vom avea în zilele cu meciuri oficiale, publicul venind în număr mare pe aleile de la Roland Garros.

Despre Noul Philippe Chatrier

De-abia stinse ecourile victoriei lui Nadal impotriva lui Thiem, că organizatorii au și dat startul unei curse contra cronometru de renovare a arenei Philippe Chatrier. Spectatorii de anul acesta care îi vor trece pragul, vor avea o vizibilitate mai bună și un confort sporit.

Peste 15.000 de locuri sunt oferite de organizatori pentru meciurile favoriților. De asemenea, scaunele dintr-un material rezistent la ploaie au fost instalate în toate zonele, fiecare spectator având posibilitatea să le testeze. Nocturna și acoperișul retractabil vor fi gata în 2020.

Noul Philippe Chatrier - arena centrală. Numele vine de la fostul jucător de tenis Philippe Chatrier (2 februarie 1926 - 22 iunie 2000). A fost președintele Federației Franceze de Tenis timp de 20 de ani și președintele Federației Internaționale de Tenis timp de 14 ani.

A fost refăcută în 2018, în vederea optimizării vizibilității și pentru a putea fi acoperită în vreme de ploaie, cu un acoperiș retractabil, precum și nocturnă. Costurile construcției: 150 milioane de euro, beneficiar, Primăria Paris.

Roland Garros 2019 (ediția cu numărul 123): 26 mai - 9 iunie.

Fotografii realizate cu noul Huawei P30 Pro de la evoMAG.ro