Simona Halep a făcut un nou meci extraordinar la Madrid, s-a calificat în finală și poate reveni pe prima poziție a clasamentului WTA. Performanța româncei nu a rămas neobservată, Darren Cahill, publicația Marca și site-ul wtatennis.com ținând să o felicite.

HotNews.roFoto: Hotnews

Citește și:

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei, a postat pe Twitter: "Superba Simo...o nouă finală la Madrid. Ceva din acel oraş spaniol scoate ce e mai bun din tine! Bravo şi mult succes mâine". Răspunsul Simonei nu a întârziat: "Cu siguranță este un loc special datorită oamenilor. Loja mea îți duce dorul!"

Marca a notat faptul că Simona se află la o singură victorie distanță de câștigarea competiției pentru a treia oară și recuperarea numărului 1 mondial.

"Halep se simte bine în capitala Spaniei şi rezultatele demonstrează acest lucru. Bencic a îndrăznit să forţeze nota, dar nu a avut prea multe şanse în faţa rivalei sale, care le-a demontat în drumul ei pe Kuzmova şi Gasparyan", a scris Marca.

Site-ul wtatennis.com scrie că Simona a rezolvat "puzzle-ul Bencic" și s-a calificat în finală după un meci de trei seturi.

"Halep era condusă de Bencic la întâlnirile directe, însă astăzi a fost la vârf pe zgura ei favorită, la turneul favorit, unde s-a impus în 2016 şi 2017. Acest rezultat o duce pe Halep în poziţia de a fi la doar o singură victorie pentru revenirea pe locul 1 mondial, pierdut în ianuarie în faţa japoneze Naomi Osaka", a notat site-ul oficial al circuitului WTA.

Pentru câștigarea trofeului și revenirea pe prima treaptă a clasamentului WTA, Simona se va duela cu învingătoarea meciului dintre Sloane Stephens (8 WTA) și Kiki Bertens (7 WTA).

Simona Halep a câştigat în 2017 şi 2016 turneul organziat de Ion Ţiriac, iar anul trecut a ajuns până în sferturi (a fost eliminată de Karolina Pliskova).

Mutua Madrid Open se dispută pe zgură în perioada 4-11 mai, este de categorie Premier Mandatory, la start pe tabloul principal s-au aflat 64 de jucătoare, directorul competiției este Feliciano Lopez, iar premiile sunt în valoare totală de $7,021,128.

Cine a câștigat de-a lungul timpului la Madrid:

2018 - Petra Kvitova

2017 - Simona Halep

2016 - Simona Halep

2015 - Petra Kvitova

2014 - Maria Sharapova

2013 - Serena Williams

2012 - Serena Williams

2011 - Petra Kvitova

2010 - Aravane Rezai

2009 - Dinara Safina.