Sorana Cîrstea a fost eliminată în turul secund al turneului de la Madrid. După ce a eliminat-o pe Madison Keys (14 WTA), românca a jucat foarte bine timp de două seturi în fața lui Caroline Garcia (22 WTA), însă franțuzoaica s-a impus cu 6-4, 3-6, 6-1 și s-a calificat în optimi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Desfășurarea partidei:

Meciul nu a început deloc bine pentru Sorana. Garcia a făcut break încă din primul game și nu și-a pierdut niciodată serviciul (a salvat patru oportunități ale româncei) și s-a impus cu 6-4 după 50 de minute de joc.

Setul secund a fost unul de luptă, însă românca a servit excelent (80% cu primul serviciu), nu i-a mai oferit ocazii de break adversarei și a returnat foarte bine, punând probleme la retur în a doua jumătate a setului. Sorana a avut nevoie de încă cinci mingi de break pentru a-i sparge serviciul franțuzoaicei, care părea să devină un zid în cele mai dificile momente și să închidă punctele cu niște lovituri extraordinare (reverul în cross a funcționat perfect pentru jucătoarea din Franța). Cîrstea nu a mai ratat oportunitatea, a obținut punctul izbăvitor, a dus scorul la 5-3 și a împins meciul în set decisiv.

Setul al treilea a fost unul fără istoric. Garcia a început foarte agresiv, a dominat atât pe propriul serviciu, cât și la retur (Sorana a părut din ce în ce mai nervoasă și și-a pierdut rapid încrederea) și s-a impus cu 6-1, după doar jumătate de oră.

În urma acestui rezultat, Simona Halep rămâne singura româncă din sferturile competiției de la Madrid. Au părăsit deja competiția Irina Begu (primul tur), Mihaela Buzărnescu și Sorana Cîrstea (turul secund).

În optimi, Caroline Garcia va avea parte de un duel extrem de dificil, urmând să o întâlnească pe Petra Kvitova (6-3, 7-6 vs Kristina Mladenovic).

Pentru prezența în turul al doilea, Sorana va rămâne cu 42.220 de euro și cu 65 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

Mutua Madrid Open se dispută pe zgură în perioada 4-11 mai, este de categorie Premier Mandatory, la start pe tabloul principal se află 64 de jucătoare, directorul competiției este Feliciano Lopez, iar premiile sunt în valoare totală de $7,021,128.

Cine a câștigat de-a lungul timpului la Madrid:

2018 - Petra Kvitova

2017 - Simona Halep

2016 - Simona Halep

2015 - Petra Kvitova

2014 - Maria Sharapova

2013 - Serena Williams

2012 - Serena Williams

2011 - Petra Kvitova

2010 - Aravane Rezai

2009 - Dinara Safina.