Speranțele noastre că meciul de dublu va fi doar unul de palmares au fost năruite de Pauline Parmentier. Imprevizibila jucătoare franceză a trecut de Irina Begu (6-3, 2-6, 6-2), a amânat sentința în semifinala de la Rouen și a făcut publicul gazdă să viseze cu ochii deschiși la finala cu Australia. Istoria din meciul cu Cehia s-a repetat până la acest punct, meciul cu numărul cinci fiind cel de care se leagă toate speranțele noastre.

Irina Camelia BeguFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Aici poți urmări desfășurarea LiveText a partidelor de duminică.

Oboseala, bat-o vina!

Meciul maraton al Simonei cu Caroline a lăsat urme pe toate fronturile: cele două galerii sunt (cel puțin în debutul partidei) vlăguite, tastele mele au început să se miște cu dificultate de la zgura care și-a făcut loc și prin cel mai neînsemnat orificiu, iar cameramanul din vecinătate cască de zor.

Irina și Pauline încep prudent, cu mingi care caută să deschidă terenul, dar care sunt trimise în zona de siguranță, nu să găsească neapărat liniile. După ce își câștigă în două rânduri serviciul, Parmentier face diferența și la retur, iar cubul arată ce mai mare diferență de până acum: 4-1 (cu un singur break însă).

Pauline a continuat să fie jucătoare un pic mai activă, cu o deplasare superioară. În plus, serviciul a ajutat-o atunci când i-a fost mai greu. După un game serviciu perfect (câștigat la zero), Irina este pusă în fața primului moment cu adevărat dificil: trebuie să primească la scorul de 5-3 pentru adversară.

Cu o viteză mai mare în execuție și cu un rever în lung de linie care găsește foarte bine culoarul în lung de linie, Irina ne face să sperăm la ceva mai bun. Parmentier simte însă pericolul, iar forehandul său este trimis din ce în ce cu mai mult topspin. Au trecut 39 de minute, iar franțuzoaica are două mingi de set (40-15). Din tribune, un copil care plânge amână puțin reluarea jocului, dar rezultatul este același: Pauline câștigă primul set (6-3). A fost jucătoarea mai bună, cu mai multă inițiativă. A fost suficient un singur break pentru ca setul să fie pus în dreptul Franței în statistică.

Primul moment de auto-încurajare

Irina strigă puternic pentru prima dată și strânge pumnul în primul game al setului al doilea, încercând parcă să mai elibereze din presiunea care i-a invadat mintea. Cu toate că nu joacă deloc rău, Begu nu poate până acum să îi amenințe cu adevărat serviciul adversarei. Pauline este puternică pe picioare, acoperă cu lejeritate terenul și o obligă pe Irina noastră să lovească încă o dată și încă o dată.

În plus, de la doar câțiva metri se poate observa foarte bine cât de mult efect (topspin) imprimă Parmentier cu forehand-ul (principala sa armă). Au trecut 55 de minute, iar tabela îi este favorabilă jucătoarei noastre (2-1).

Franțuzoaica lovește atât de puternic cu primul serviciu, încât atunci când acesta lovește fileul am emoții pentru integritatea acestuia. Pauline este o jucătoare de forță, care dacă preia inițiativa cu greu poate fi oprită. În plus, să nu uităm că aceasta a câștigat ultima confruntare directă: 6-3, 6-4, tot pe zgură, la Istanbul, în 2018.

Cât să mențină și Pauline ritmul ridicat la serviciu?

Tocmai pentru că am laudat-o puțin mai sus, Pauline se gândește să îmi facă un serviciu și are un game cu multe inexactități. Irina este cu mintea limpede în defensivă, joacă cu mingi un pic mai înalte și mai moi, iar acest lucru o deranjează vizibil pe adversară. Urale în Kindarena, Begu face break-ul și se distanțează la 3-1. Galeria tricoloră se trezește la viață și domină iar fondul sonor.

Irinei îi pică de minune încurajările fanilor, se hrănește cu aplauzele coechipierelor, iar Simona îi arată pumnul strâns la un moment dat. Da, este 4-1, iar Begu pare să fi intrat cu adevărat în meci.

Arbitrul din scaun, reflexe foarte bune

Irina serveste puțin în aut, iar returul cu rama al lui Pauline se duce spre arbitrul de scaun. Cu reflex foarte bun, acesta prinde mingea fără nicio emoție. Publicul reacționează prompt, cu un "ole" prelungit care aduce aminte de Roland Garros.

Begu ridică mâna eliberator după ce se desprinde la 5-2. Se joacă deja de o oră și 10 minute, iar celebrul "Simona, Simona!" a fost înlocuit cu "Irina, Irina!". Pauline servește pentru a rămâne în setul al doilea, trimite cu primul în plasă, iar din sectorul galben se aude "Bine!". Nu se lasă mai prejos nici francezii, unul dintre fanii gazdelor vorbind în timpul unui raliu - Irina comentează, dar degeaba, punctul nu îl mai aduce nimeni înapoi.

Jucătoarea noastră trece cu bine peste acest moment și închide setul contra serviciului (6-2). Banca tricoloră se ridică la unison, iar Kindarena răsună: "Irina Begu!".

Fanfara franceză și-ar dori parcă să intre în teren

Simțind momentul mai greu (Pauline a fost egalată la seturi), fanfara franceză de la tribuna a doua a coborât până pe primul rând în vecinătatea sectorului rezervat fotografilor. Sunt băieți energici, iar energiile pozitive transmise de aceștia au ajuns la Parmentier - favorita gazdelor a făcut break-ul și a pășit cu dreptul în decisiv.

O usoară relaxare în mintea Irinei

Begu a câștigat la mare luptă setul al doilea, iar încărcătura mentala a fost una imensă. În debutul setului al treilea, Irina dă unele semne de relaxare involuntară, iar Pauline nu așteaptă prea mult invitația (2-0). Parmentier este genul de jucătoare care se hrănește din forța cu care vine mingea de la adversară, stând foarte bine la capitolul instincte. Se merge cu serviciul de fiecare parte, francezii au motive de bucurie, iar fanfara cântă puțin din repertoriul lui Beyonce (3-1 pentru Pauline).

Oboseala se simte, atât pe chipul celor două jucătoare, cât si din modul greoi în care respiră uneori. Irina resimte presiunea (4-2 pentru adversară), ratează un voleu drive de lângă plasă, iar apoi tot planul tactic este dat peste cap. Pauline are două mingi de break, iar toba francezilor pare mai puternică decât oricând. Parmentier face break-ul, iar piciorul drept al Irinei pare să cedeze (a jucat oricum de la început cu un bandaj pe el).

Finalul a fost unul previzibil, cu Pauline Parmentier în genunchi, dar de fericire. Emoțiile se mută în ultimul meci, semifinala de vis de la Rouen se va decide la ultima strigare...