​Serena Williams, campioană de opt ori la Miami, s-a retras din cadrul turneului de categorie Premier Mandatory, acuzând o accidentare la genunchiul stâng, informează wtatennis.com

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt dezamăgită să mă retrag de la Miami Open în urma unei accidentări la genunchiul stâng. A fost o experiență minunată să joc pe Hard Rock Stadium în acest an și aș vrea să le mulțumesc organizatorilor pentru că fac posibil acest eveniment. Sper să mă întorc anul viitor și să joc la acest turneu unic, în fața fanilor incredibili din Miami", a declarat Williams.

Serena trebuia să evolueze în turul al treilea împotriva chinezoaicei Qiang Wang (18 WTA). În turul secund, jucătoarea din SUA a trecut cu greu de Rebecca Peterson, scor 6-3, 1-6, 6-1. Victoria în fața suedezei a fost a 76-a pentru Serena la Miami, record al turneului.

Serena Williams a abandonat și la Indian Wells, în timpul meciului cu Garbine Muguruza din turul al treilea.

Turneul de la Miami face parte din categoria "Premier Mandatory", are premii totale în valoare de $9.035.428, se dispută pe hard și are la start 128 de jucătoare pe tabloul principal de simplu. Primele patru favorite sunt, în ordine, Naomi Osaka, Simona Halep, Petra Kvitova și Angelique Kerber. Ultimele campioane sunt Sloane Stephens (2018), Johanna Konta (2017), Victoria Azarenka (2016) și Serena Williams (2015, 2014 și 2013).