Turneul de la Indian Wells a rămas fără una dintre principalele favorite la câștigarea trofeului, Serena Williams abandonând în timpul setului al doilea al partidei cu Garbine Muguruza. "Nu pot să respir", a precizat la un moment dat americanca, iar decizia finală a fost aceea de a părăsi terenul înainte de finalul propriu zis al disputei cu Muguruza (iberica conducea la acel moment cu 6-3 și 1-0).

HotNews.roFoto: Hotnews

Capul de afiș al zilei de pe tabloul feminin de simplu a fost confruntarea dintre Serena Williams și Garbine Muguruza. Debutul disputei a fost unul în care americanca și-a impus stilul agresiv de joc, nu i-a lăsat timp și spațiu adversarei, iar tabela s-a modificat rapid până la 3-0 pentru Serena (cu un singur break).

Eliberată parcă de emoții după startul ratat de partidă, Muguruza a început să pună primul serviciu în teren, să stea mai bine de pe linia de fund și să fie capabilă să o deplaseze pe puternica sa adversară. A rezultat un echilibru vizibil în joc, iberica reușind să revină în dispută.

Seria câștigătoare a lui Garbine s-a mai oprit doar după șapte game-uri consecutive, 6-3, 1-0 fiind scorul în momentul în care Serena a cerut ajutorul medicilor.

"Am jucat de multe ori și întotdeauna a fost foarte greu (n.r. să joace împotriva Serenei). Nu e niciodată plăcut să vezi pe cineva care nu se simte bine pe teren. Sper să o văd din nou foarte repede pe teren" - Garbine Muguruza.

"Nu m-am simțit bine înaintea meciului și totul a devenit tot mai rău cu fiecare secundă. Erau stări extreme. Prin felul în care a evoluat scorul, părea că sunt bine, dar nu era deloc așa, Nu mă simțeam deloc bine fizic. Simțeam că sunt amețită și extenuată. Mă voi concentra să mă fac bine și sper să mă recuperez până la Miami" - Serena Williams.

Turul trei, feminin:

Kiki Bertens (NED/N.7) - Johanna Konta (GBR) 7-6(10), 6-4

Garbiñe Muguruza (ESP/N.20) - Serena Williams (USA/N.10) 6-3, 1-0 (abandon)

Wang Qiang (CHN/N.18) - Elise Mertens (BEL/N.16) 7-6(4), 6-7(4), 6-3

Bianca Andreescu (CAN) - Stefanie Vögele (SUI) 6-1, 6-2

Elina Svitolina (UKR/N.6) - Daria Gavrilova (AUS) 7-5, 6-4

Ashleigh Barty (AUS/N.12) - Jennifer Brady (USA) 6-3, 6-2

Marketa Vondroušová (CZE) - Jelena Ostapenko (LAT/N.22) 4-6, 6-3, 6-4

Simona Halep (ROU/N.2) - Kateryna Kozlova (UKR) 7-6 (3), 7-5.

Aici poți vedea un rezumat al confruntării dintre Serena Williams și Garbine Muguruza: