​Finalistă la Australian Open, Petra Kvitova continuă traseul spre apărarea trofeului cucerit la ediția din 2018 a turneului WTA de la St. Petersburg, jucătoarea din Cehia obținând calificarea în sferturi după o victorie în două seturi, scor 6-2, 7-6(3), reușită împotriva Victoriei Azarenka.

Petra Kvitova (3)Foto: ausopen.com

Aflată într-o perioadă fastă a carierei, Petra nu i-a lăsat prea multe speranțe adversarei, Kvitova conducând la un moment dat cu 6-2, 5-1. A urmat însă o ușoară relaxare, iar Azarenka a reușit să revină și să împingă manșa în tiebreak (7-6(3)). După o oră și 40 de minute, Kvitova a închis partida, bifând astfel calificarea în sferturile competiției.

Petra a fost agresivă, a condus în mare parte schimburile, mărturie stând cele 40 de lovituri câștigătoare (față de doar cele 14 ale Victoriei).

În următorul meci, Kvitova se va duela cu învingătoarea partidei dintre Donna Vekic (Croația, 30 WTA) și Veronika Kudermetova (Rusia, 108 WTA).

Turneul de la St. Petersburg face parte din categoria "Premier", se dispută pe hard indoor în perioada 28 ianuarie - 3 februarie, iar premiile totale sunt în valoare de $823.000. Competiția se află la cea de-a patra ediție. Cine a câștigat turneul de-a lungul timpului: 2016 - Roberta Vinci, 2017 - Kristina Mladenovic, 2018 - Petra Kvitova.

S-ar putea să te intereseze și:

WTA St. Petersburg: Maria Sharapova, forfait înainte de duelul cu Daria Kasatkina

Aici poți urmări rezumatul partidei Petra Kvitova vs Victoria Azarenka: