Una dintre cele mai așteptate partide ale zilei de la St. Petersburg nu se va mai disputa, Daria Kasatkina beneficiind de calificarea în sferturile competiției WTA după ce Maria Sharapova a declarat forfait - o accidentare la umărul drept i-a dat bătăi de cap Mashei.

Maria SharapovaFoto: ausopen.com

Locul 12 în lume, Daria va ajunge astfel în sferturi fără să mai dispute partida cu Sharapova. Meciul era capul de afiș al zilei. Kasatkina și Sharapova s-au întâlnit o singură dată în circuitul WTA, câștig de cauză având Maria: 6-0, 6-2, la Montreal, în 2018.

Câștigătoare a cinci turnee de Grand Slam în carieră, Sharapova a participat la doar 11 competiții în 2018. Ultimul ei abandon datează de la începutul lui 2019, atunci când s-a retras la scorul de 6-1, 4-2 în timpul meciului cu Aryna Sabalenka de la Shenzhen.

Pentru un loc în semifinale, Kasatkina se va duela cu învingătoarea partidei dintre Vera Zvonareva și Julia Goerges.

Turneul de la St. Petersburg face parte din categoria "Premier", se dispută pe hard indoor în perioada 28 ianuarie - 3 februarie, iar premiile totale sunt în valoare de $823.000. Competiția se află la cea de-a patra ediție. Cine a câștigat turneul de-a lungul timpului: 2016 - Roberta Vinci, 2017 - Kristina Mladenovic, 2018 - Petra Kvitova.