Qatar Open va fi următoarea competiție din circuitul WTA la care va evolua Simona Halep, după eliminarea de la Australian Open. Turneul de la Doha este de categorie Premier și se va desfășura în perioada 11-16 februarie. Până atunci, Halep este așteptată să joace pentru România în FedCup, în weekend-ul 9-10 februarie.

Simona HalepFoto: ausopen.com

Parcursul din acest an la Australian Open s-a oprit pentru Simona Halep în faza optimilor, jucatoarea noastră fiind eliminată de Serena Williams, scor 1-6, 6-4, 4-6. Românca va avea o perioadă de pauză, după care va evolua pentru echipa de FedCup a României, în perioada 9-10 februarie.

Echipa tricoloră se va duela în deplasare, la Ostrava, cu Cehia (deținătoarea trofeului), în sferturile Grupei Mondiale a FedCup. România și Cehia s-au întâlnit ultima dată în 2016, tot în sferturile competiției, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Atunci, victoria le-a revenit cehoaicelor cu 3-2 (meciul decisiv a fost cel de dublu).

După această competiție, pentru Simona Halep va urma turneul de categorie Premier Qatar Open (11-16 februarie), dotat cu premii în valoare totală de $916,131. Suprafața va fi hard, iar pe tabloul principal se vor afla 32 de jucătoare.

Simona Halep a câștigat turneul de la Doha în anul 2014, după o finală cu Angelique Kerber, scor 6-2, 6-3. La ediția de anul trecut, românca a ajuns până în semifinale, dar s-a retras înaintea meciului cu Garbine Muguruza, din cauza unei accidentări.

Apoi, în perioada 17-23 februarie, Halep se va evolua la alt turneu pe care l-a câştigat în trecut, Dubai Duty Free Tennis Championships (Premier 5). Competiția va fi dotată cu premii în valoare de $2,828,000, iar la start se vor afla 64 de jucătoare. Suprafața de joc este hard.

Halep s-a impus la Dubai în anul 2015, după ce a învins-o în finală pe Karolina Pliskova, scor 6-4, 7-6(4). Jucătoarea noastră nu a participat la ediția din 2018.

S-ar putea să te intereseze și:

​VIDEO Australian Open: Petra Kvitova, lider mondial provizoriu - Simona Halep, detronată după calificarea cehoaicei în semifinalele de la Melbourne