​Petra Kvitova este, cel puțin provizoriu, noul lider al ierarhiei WTA, jucătoarea din Cehia depășind-o în clasamentul virtual pe Simona Halep după ce a obținut calificarea în semifinalele de la Australian Open. Petra (câștigătoare a două Grand Slam-uri în carieră) a trecut de Ashleigh Barty, favorita gazdelor, scor 6-1, 6-4.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primul set al partidei s-a încheiat înainte să înceapă cu adevărat. Petra a intrat hotărâtă pe teren, a servit precis, cu mult efect, și nu i-a oferit prea multe șanse adversarei (Barty a avut o singură minge de break).

Kvitova a întâlnit mingea devreme, a avut lungime în execuții, iar variația din joc a fost cireașa de pe tort (Petra a intervenit la momentul oportun cu slice-uri și scurte - exact armele cu care surprindea de obicei Barty).

Spre dezamăgirea celor din tribune (care aveau o favorită certă, pe conaționala Ashleigh), prima manșă s-a terminat cu un categoric 6-1 pentru jucătoarea din Cehia, primul set încheindu-se după 27 de minute.

Al doilea set și-a schimbat coordonatele față de primul: Barty a servit mai bine, a fost mai prezentă în joc, a reușit să o destabilizeze pe Petra cu cross-uri moi (unghiuri care o scoteau mult din teren pe cehoaică) și cu slice-urile cu care i-a dat bătăi de cap Simonei la Sydney.

Echilibrul s-a rupt pe finalul setului, atunci când Petra a stat foarte bine la retur și a profitat de carențele de la serviciu arătate de Barty în game-ul cu numărul nouă.

Pusă în situația de a închide meciul pe propriul serviciu, Kvitova nu a ratat șansa, a fost hotărâtă, agresivă și s-a impus cu 6-4 (meciul a durat o oră și 8 minute). Cel puțin provizoriu, ea este noul lider al ierarhiei WTA...

Într-un clasament live, Petra Kvitova are acum 5.770 de puncte, în timp ce Simona Halep are 5.585 de puncte. În total, Simona a strâns 64 de săptămâni pe locul 1 WTA.

Kvitova nu este însă sigură de faptul că va fi și luni (când va fi prezentat noul clasament WTA) pe prima poziție. Jucătoarea din Cehia poate fi depășită, în funcție de următoarele rezultate de la AO, de Naomi Osaka, Elina Svitolina și Karolina Pliskova.

Pentru un loc în finala de la Australian Open, Petra Kvitova (favorită numărul opt) va lupta cu Danielle Collins (SUA - 35 WTA).

Aici poți vedea rezumatul partidei Petra Kvitova vs Barty: